Helle: Viisastenkivi edelleen kateissa Teollisuusliiton ja Teknologiateollisuuden neuvotteluissa

Teollisuusliiton ja Teknologiateollisuuden väliset työehtosopimusneuvottelut päättyivät tältä päivältä ilman ratkaisua. Asiasta kertoo työnantajaa edustavan Teknologiateollisuuden työmarkkinajohtaja Minna Helle Twitterissä.

Valtakunnansovittelijan toimisto tviittaa, että Teknologiateollisuuden ja Teollisuusliiton sovittelutapaaminen on huomenna kello 8.

Helle kirjoittaa, että tämäkään päivä ei tuonut viisastenkiveä ratkaisuun. Neuvottelut lykkäävät Teollisuusliiton ja Kaivosalan huomiselle aikataulutettuja neuvotteluja myöhemmäksi.

Teollisuusliiton ja Teknologiateollisuuden ratkaisua pidetään koko liittokierroksen päänavaajana, joka viitoittaa muiden neuvottelupöytien palkankorotustasoa.

Kräänää palkankorotustasosta

Valtakunnansovittelija Vuokko Piekkalan johdolla on väännetty nimenomaan palkankorotuksista. Teollisuusliiton puheenjohtajan Riku Aallon mukaan muusta sopimuksen sisällöstä osapuolet ovat melko yksimielisiä.

Palkankorotuksiin kaatui myös ensimmäinen valtakunnansovittelijan tekemä sovintoehdotus joulukuun alussa. Tuolloin Teollisuusliitto hylkäsi sovintoehdotuksen. Ratkeamatonta tilannetta seurasivat laajat lakot. Kaikkiaan noin 100 000 Teollisuusliiton, Ammattiliitto Pron ja Ylemmät Toimihenkilöt YTN:n jäsentä osallistui vientiteollisuuden kolmepäiväiseen lakkoon viime viikolla.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja