Helle ei aiheuta vain "kesäpeniksiä" – miesten todellinen ongelma on "suopenis"

Miestenlehdessä nostetaan esille aihe, joka on pitkään ollut tabu. "Suopenis" voi olla syy alapäästä kantautuvaan hajuun – ja iskeä ympäri vuoden.

Ovatko ranskalaiset miehet oikeasti mahtavia rakastajia? Katso yllä oleva video!

Kuumalla säällä voidaankin katsoa olevan positiivisia vaikutuksia miehen alapäähän. Men's Health uutisoi kuitenkin toisesta, hiukan negatiivisemmasta ilmiöstä, jota kuuma ilma aiheuttaa peniksille.

Ilmiötä kutsutaan nimellä "suopenis".

Kostea, tahmea ja haiseva

Julkaisun mukana kuuma ilma voi saada peniksen ja kivekset kosteiksi, tahmeiksi ja haiseviksi kuin suo konsanaan. Men’s Health vertaa hajua jopa kuolleen opossumin hajuun.

Maailmalla on aiemmin puhuttu samasta ilmiöstä takapuoleen liittyen, mutta peniksen kohdalla ilmiö on enemmän tai vähemmän tabu.

Ilmiö johtuu Stanfordin yliopiston urologi Michael L. Eisenbergin mukaan siitä, että kuuma ilma saa hien ja kosteuden kerääntymään genitaalialueelle.

– Kosteus ja pimeät paikat ovat ideaaleja ympäristöjä joillekin bakteereille ja sienille, mikä voi johtaa hajuihin, kutinaan ja kiusallisiin ihotulehduksiin, mies sanoo Men’s Healthille.

Ei vaarallinen ilmiö

Suopeniksen saaminen onkin mahdollista missä tahansa vaiheessa vuotta. Talvella esimerkiksi alapään vuoraaminen useilla vaatekerroilla voi saada sen hikoamaan ja kostumaan, kesällä ilmiötä aiheuttaa kuumuus.

Asiantuntijoiden mukaan vaiva itsessään ei kuitenkaan ole vaarallinen, vaikka balaniitti eli esinahan alainen bakteeri-infektio tai hiivatulehdus voikin olla mahdollinen.

Näin ehkäiset suopeniksen

Suopeniksen syntymistä voi kuitenkin välttää helposti. UCF College of Medicinen professori Jamin Brahmbhatt neuvoo välttämään tiukkoja vaatteita ja suosimaan luonnollisia kuituja, kuten puuvillaa ja pellavaa.

Tämä edistää ilman kiertämistä alapäässä, eikä penis pääse hautomaan kosteudessa.

Alapään peseminen säännöllisesti on myös erittäin suositeltavaa! Brahmbhatt neuvoo pukemaan vaatteet suihkun jälkeen vasta sitten, kun on kokonaan kuivunut. Hän muistuttaa myös puhdistamaan esinahan ja ihon sen alla.

Myös luonnonmukaisen kookosöljyn sively kiveksille ja jalkojen taipeisiin suihkun jälkeen voi auttaa, sillä kookosöljyllä on todettu olevan sientä ehkäiseviä ominaisuuksia. Herkälle iholle keinoa ei kuitenkaan suositella.

Lähde: Men's Health

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja