Helena Lindgren: Jorma on herkkä ihminen

Laulaja Helena Lindgren ja koreografi Jorma Uotinen ehtivät viettää lähes kaksikymmentä vuotta avoliitossa. Suhteesta on jäänyt Helenalle lämpimiä muistoja.

Helena Lindgrenin ja Jorma Uotisen suhde kesti lähes kaksikymmentä vuotta. Pariskuntaa yhdistivät paitsi yhteinen huumorintaju ja keskinäinen ymmärrys myös yhteiset työprojektit.

1990-luvun lopussa eronneen pariskunnan välille on jäänyt syvä ystävyyssuhde.

– Pidämme yhteyttä edelleen lähes päivittäin, Helena kertoo.

Helena sanoo parasta Jormassa olevan tämän luotettavuus.

– Jormalla on äärimmäisen syvä ymmärrys asioihin. Herkkänä ihmisenä hän aistii asioita pinnan alta.

Rakkautta ja yhteisiä matkoja

Parisuhdettaan Helena ja Jorma hoitivat muun muassa ulkomaanmatkoilla.

– Teimme paljon yhteisiä matkoja. Ulkomailla meillä meni aina todella hyvin. Meillä oli sama rytmi ja samanlaiset kiinnostuksenkohteet. Mielestäni ulkomaanmatka kertoo paljon suhteen tulevaisuudesta, Helena sanoo.

Erotiikka ja yllätykset toivat piristystä suhteeseen. Helena muistelee lämmöllä yllätystä, jonka Jorma järjesti hänelle suhteen alkuaikoina.

– Jorma oli Venetsiassa tekemässä koreografiaa. Odotin häntä totta kai kotiin innokkaasti. Eräänä päivänä hän kuitenkin soitti ja sanoi ikävöivänsä minua valtavasti. Hän käski minun hypätä koneeseen ja lentää Venetsiaan. Lentoliput hän oli ostanut minulle jo valmiiksi, Helena muistelee.

– Muistan edelleen kohtaamisemme Venetsiassa. Satama oli sumuinen, kun kohtasimme. Se oli lämmin hetki.

Suhteessa räiskyi ajoittain

Kuten kaikkiin suhteisiin, myös Helenan ja Jorman suhteeseen kuului erimielisyyksiä. Kitkaa suhteeseen aiheuttivat lähinnä arkiset pikkuasiat.

– Jorma oli välillä tyypillinen mies, hänellä oli välillä esimerkiksi valikoiva kuulo. Hän saattoi myös olettaa asioiden olevan sanomattakin selviä. Jos esimerkiksi olimme lähdössä johonkin, Jorma saattoi sanoa minulle, että 'aamulla lähdetään'. Minusta olisi kiva tietää myös kellonaika, Helena sanoo nauraen.

Hän myöntää suhteessa räiskyneen välillä kunnollakin.

– Itse leimahdan ja lepyn, Jorma taas on hiljaisempi riitelijä. Hän vaatii aikaa leppyäkseen. Mutta se on vain hyvä asia.

Isähahmosta isoisähahmoksi

Helenan poika Niklas oli vasta kolmevuotias, kun Helena ja Jorma alkoivat seurustella. Jorma oli tiiviisti mukana pojan elämässä koko hänen lapsuutensa ajan.

– Erosimme vuonna 1999, kun Niklas oli 20-vuotias. Vaikkei Jorma Niklaksen biologinen isä olekaan, on hän kuitenkin ollut eräänlainen isähahmo. Nykyään Jorma on paljon tekemisissä pojanpoikani Danin kanssa, Helena kertoo.

Studio55/Tuuli Lindgren

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja