Mainos

Helena Karihtala: Suomalainen koti kaipaa valoa

Suomalainen koti näyttää koko ajan paremmalta, mutta kaipaa pimeään vuodenaikaan lisää valoa. Ota syksy vastaan sisustamalla koti mukavaksi ja viihtyisäksi. Inspiroidu T.i.l.a.-ohjelman sisustussuunnittelijan Helena Karihtalan lämpöisistä syysvinkeistä.

T.i.l.a-ohjelman sisustussuunnittelijan Helena Karihtalan mukaan suomalainen koti näyttää päivä päivältä paremmalta ja viihtyisämmältä.

– Suomalaiset ovat kiinnostuneita siitä miltä koti näyttää ja haluavat panostaa kodin viihtyvyyteen. Siihen, että kodissa on asioita, joista itse nauttii ja näin ollen viihtyy kodissa paremmin.

Risuja suomalaiset kodit puolestaan saavat siitä, että valaistus on usein jätetty liian vähälle huomiolle.

– Fakta on se, että suomalainen koti kaipaa lisää valoa. Nyt varsinkin, kun pimeä syksy ja pitkä talvi alkavat, on syytä panostaa kodin valaistukseen.

Oikeanlaisella valaistuksella kodista saa viihtyisän ja tunnelmallisen. Hyvään ja tehokkaaseen yleisvalaistukseen kannattaa siis satsata kunnolla.

Uudiskohteissa valaistuksen suunnittelu kannattaa Karihtalan mukaan tehdä huolella jo sähkösuunnittelun aikana miettimällä kiinteän valaistuksen paikkoja.

– Vanhassa kodissa sen sijaan voi panostaa epäsuoriin valaisimiin. Eri tasoissa olevat valaisimet, esimerkiksi jalkalamput ja pöytälamput, luovat kotiin erilaisia tunnelmallisia kohtia, Helena vinkkaa.

Nauti olostasi tunnelmallisessa syyskodissa

Syksyllä kannattaa nauttia tunnelmallisista syysilloista esimerkiksi kynttilöitä polttamalla ja rauhoittumalla hyvän kirjaa lukemalla. Hauska idea on myös pitää syksyn sadonkorjuujuhlat ystäville pimenevässä syysillassa.

– Syksyllä rauhoitutaan ja levätään ja syksyllä voi antaa kodinkin levätä, Helena sanoo.

Pientä muutosta kaipaava voi kuitenkin hankkia syysilmettä kotiin tekstiilejä muuttamalla. Sisustukseen voi nyt valita syksyn murrettuja ruskasävyjä, luumua, oranssia, syvän ruskeaa tai tummaa burgundinpunaista.

Talvilepoon kannattaa Helenan mukaan kuitenkin valmistua kunnollisella syyssiivouksella. Tee inventaario: siivoa kaapit ja heitä turhat tavarat pois. Kotia kannattaa myös katsoa vieraan silmin: pöydillä keikkuvat lehtipinot tai tavarakeot eivät näytä kivalta.

– Kun syyssiivous on tehty, voi kotia kaunistaa esimerkiksi tuoreilla leikkokukilla, Helena ehdottaa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.