Mainos

Helena Eronen: Nimeni liittäminen joukkosurmiin kauhistutti

Eilen työtehtävistään irtisanoutunut perussuomalaisten kansanedustajan James Hirvisaaren eduskunta-avustaja Helena Eronen kauhistelee nimensä liittämistä Utöyan joukkosurmiin.

Ruotsalainen laulaja Mikael Wiehe nosti Norjan ampumistapauksen muistopäivänä viime kuussa Suomen perussuomalaiset ja Erosen kohua herättäneen hihamerkkiblogin esimerkeiksi äärioikeiston vallan kasvusta Euroopassa.

–Kaikkiin muihin kohuihin olen voinut aina tietyllä huumorilla suhtautua, mutta tuo oli sellainen joka todella loukkasi. Siitä tuli paha mieli, että minut ja hihamerkkikirjoitus liitettiin noin hirveään asiaan, Helena Eronen kertoo Enbuske & Linnanahde Crew`n haastattelussa Radio Novassa.

Eronen aiheutti keväällä kohun kirjoittamalla blogissaan, että ulkomaalaiset voitaisiin velvoittaa käyttämään taustastaan kertovaa hihamerkkiä.

–On olemassa näköjään paljon asioita, joita ei saa sanoa. Mielipiteistä on tullut arvoja ja niihin suhtaudutaan kuin ne olisivat uskonto. Sitten ei enää keskustella asioista, vaan keskustellaan ihmisistä. Ja se on henkilökohtaista loukkaamista puolin toisin, Eronen jatkaa.

Tulevaisuudessa Eronen jatkaa kirjoittamista.

–Olen ajatellut, että kirjoittaminen on minulle rakas juttu ja se, että saa vapaasti heittää läppää. Ja ajatella asioita ilman, että jatkuvasti joku pahottaa mielensä. En jaksa koko aikaa olla selittelemässä, Eronen pohjustaa eronsa syitä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.