Mainos

Heinojen pariskunnnan surmaajista kolme valittanut tuomioista

Lopella viime vuoden elokuussa murhatun Heinon parikunnan surmaajista kolme on valittanut tuomioistaan. Myös Martti ja Elise Heinon omaiset ovat ilmoittaneet tyytymättömyytensä tuomioihin.

Heinon pariskunnan surmaamisesta tuomitut kolme 17-vuotiasta poikaa ovat tähän mennessä valittaneet tuomioistaan.

Sen sijaan murhien pääsuunnittelijana ja käytännön järjestelijänä elinkautiseen tuomittu 19-vuotias Markus Aarre Walter Österman on saanut valituksen tekemiseen lisäaikaa 15:nteen elokuuta asti.
Muiden asianosaisten valitusaika päättyy huomenna, ja juttu menee Kouvolan hovioikeuden käsiteltäväksi.

Martti ja Elise Heinon omaiset ovat ilmoittaneet tyytymättömyytensä tuomioihin, mutta heidän mahdolliset valitusaikeensa varmistuvat vasta valitusajan umpeuduttua.

Heinot pienoiskiväärillä ampuneelle, tänä vuonna 17 vuotta täyttäneelle Saku Pyry Salolle tuomittiin kahdesta murhasta 13 vuotta vankeutta. Murhien suunnitteluun, toteuttamiseen ja jälkien peittelyyn osallistuneet 17-vuotiaat Sampsa Valtteri Mäntylä ja Jani Petteri Pesola saivat molemmat 12 vuoden vankeusrangaistukset.

Valtionsyyttäjä Matti Nissinen ei jättänyt käräjäoikeuteen tyytymättömyyden ilmoitusta eikä näinollen valita poikien saamista tuomioista.

Riihimäen käräjäoikeus antoi tuomionsa Heinojen surmista kesäkuun lopussa. Tuomitut rangaistukset ovat vain hieman lievemmät kuin mitä syyttäjä alun perin vaati.

Heinojen omaiset vaativat pojille käräjäoikeudessa ankarampia tuomioita kuin syyttäjä. Lisäksi käräjäoikeus myönsi heille vain osan henkisestä kärsimyksestä vaadituista korvauksista. Elise Heinon sisko ja Martti Heinon veli jäivät kokonaan ilman kärsimyskorvauksia.

Heinon pariskunta surmattiin Lopella viime vuoden elokuun lopulla, minkä jälkeen heidän ruumiinsa upotettiin Espoon Suvisaaristoon.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.