Heini oli jo sisällä taksissa, kun mies tempaisi auton oven auki ja alkoi huutaa "asiakkaiden viemisestä" – "Kuski oli selvästi peloissaan"

Tappouhkauksia ja rasistista huutelua – miksi tunteet kuumenevat Helsingin keskustan taksitolpalla? 5:11
Tappouhkauksia ja rasistista huutelua – MTV Uutiset selvitti, miksi tunteet kuumenevat Helsingin keskustan taksitolpalla

Heini Tuonosen ja hänen miehensä taksimatka ei sujunut kaikkein jouhevimmin.

Tuononen oli perjantai-iltana liikkeellä miehensä kanssa. Iltayhdentoista aikaan he päättivät ottaa Helsingin rautatieasemalta taksin kantakaupungissa sijaitsevan kotiinsa. Rautatieaseman taksijonosta he valitsivat toisena olleen auton ja istahtivat sen takapenkille. Ei mennyt kuin hetki, kun kuljettajanovi avattiin.

– Oven avannut mies alkoi huutamaan kuskille, ettei hän voi viedä asiakkaita, Tuononen kertoo MTV Uutisille.  

Tuonosen mukaan oven avannut mies vaikutti "sisäänheittäjältä", joka yritti ohjata asiakkaita autoihin.

– Olisiko hän hermostunut siitä, kun menimme omin päin valitsemaamme autoon.

Taksikuski ja oven avannut mies keskustelivat asiasta hetken auton ulkopuolella.

– Tultuaan takaisin autoon, kuski pyysi meitä valitsemaan toisen auton. Kuski oli pahoillaan ja selkeästi vähän peloissaan tilanteesta.

Tuononen otti miehensä kanssa jonossa seuraavana olleen auton. Sen kuljettaja oli vaikeuksia löytää navigaattoriin oikeaa osoitetta, joten lopulta Tuonosen mies kirjoitti sen.

– Yllätys olikin suuri, kun kuljettaja sanoi meille, ettei olisi ottanut meitä kyytiin, jos olisi tiennyt matkan olevan näin lyhyt.

Tuononen sanoo, että hänen kävi sääli ensimmäisen auton kuljettajaa.

–Varmasti aika rankka työpaikka.

Tuononen lisää, että jatkossa hän aikoo käyttää Uber-kyytejä.

Taksialan vapautuminen toi ongelmia

Ongelmat Helsingin Asema-aukion taksitolpalla eivät ole uusi ilmiö. Viime vuoden heinäkuussa MTV Uutiset kertoi Asema-aukion ongelmista. Tilanne on välillä levoton ja kuskien kesken tulee kahnauksia, paikalle on toisinaan tarvittu jopa poliisia.

Taksi Helsingin toimitusjohtaja Jari Kantonen kertoi tuolloin, että hänen mukaansa ongelmat alkoivat taksilain uudistumisen jälkeen. Taksibisnekseen lähti mukaan paljon uusia yrittäjiä ja taksitolppien säännöt menivät uusiksi.

Liikennepalvelulaki muuttui Suomessa heinäkuussa 2018. Taksien osalta tämä tarkoitti sitä, että autojen ja kuljettajien määrää ei rajoiteta. Nämä ongelmat näkyvät myös Asema-aukiolla. Kuljettajien mukaan ongelmia syntyy, koska kaikille ei ole tilaa.

Lue myös:

    Uusimmat