Hedelmämehut ja nektarit yhä suositumpia

Ympäri maailmaa hedelmämehujen ja nektareiden kulutus on viime vuosina kasvanut tasaisesti. Potkua trendille tuo mielikuva kyseisten tuotteiden myönteisestä vaikutuksesta terveydelle.

Virvoitusjuomateollisuutta analysoivan Canadean mukaan terveellisyysmielikuva säilyy myyntivalttina vielä jonkin aikaa. Mehuteollisuus ei kuitenkaan ole jäänyt lepäämään laakereilleen, vaan kehittää jatkuvasti uusia tapoja, joilla säilyttää kulutus- ja myyntiluvut kasvusuunnassa. Uusilla tuoteinnovaatioilla sekä uudenlaisilla pakkauksilla yritetään tavoittaa erilaiset kuluttajaryhmät.

Yhdysvalloissa suurimmat markkinat

Yhdysvallat on maailman suurin hedelmämehujen ja nektarien markkina-alue, yhteensä siellä kulutetaan näistä tuotteista 35 prosenttia. Eurooppa pitää hallussaan markkina-alueiden kakkossijaa. Vanhalla mantereella hedelmämehuja ja nektareita juodaan eniten pohjoisessa, sillä etelässä suositaan luonnollisista syistä tuoreita hedelmiä. Asukasta kohden laskettuna hedelmämehuja ja nektareita juodaan eniten Kanadassa.

EU-maista hedelmämehuja ja nektareita kulutetaan eniten Saksassa eli noin 40 litraa vuodessa henkeä kohti. Seuraavina tulevat Itävalta ja Ruotsi, joissa vuosikulutus on 35,6 litraa. Suomalainen juo hedelmämehuja ja nektareita vuodessa 35 litraa (Ruokatietoa 2003).

(MTV3-Finfood)

Lue myös:

    Uusimmat