Mainos

Hebronissa rähinöitiin

Israelin joukot ottivat yhteen palestiinalaismielenosoittajien kanssa Hebronissa tänään. Sotilaiden kumiluodeista haavoittui ainakin 16 palestiinalaista. Mielenosoittajat heittivät polttopulloja ja kiviä sotilaita kohti.

Palestiinalaisten presidentin Jasser Arafatin mukaan Fatah-järjestön jäsenet yrittivät rauhoittaa tilannetta ja saada palestiinalaiset pois juutalaistalojen luota. Juutalaisasukkaat puolestaan kiipesivät katoille kivittämään mielenosoittajia.

Palestiinalaispoliisia ei näkynyt kaduilla, sillä heidän komentajansa mukaan mielenosoittajilla on oikeus esittää suuttumuksensa Israelin palestiinalaispolitiikasta. Israelin joukot olivat eristäneet Hebronin kaupungin aamulla estääkseen uudet levottomuudet.

Israelin joukot hälytystilassa

Israelin joukot ovat hälytystilassa Jordanjoen länsirannalla sijaitsevan Hebronin väkivaltaisuuksien takia. Silminnäkijöiden mukaan Israelin armeija on tuonut joukkojaan kaupungin liepeille.

Israel ja PLO ovat syytelleet toisiaan Länsirannan väkivaltaisuuksista. Israelin pääministeri Benjamin Netanyahu sanoi torstaina, että palestiinalaishallinto on levottomuuksien takana.

Arafat kiistää syytökset

PLO:n johtaja Jasser Arafat tyytyi kiistämään syytöksen. Hänen avustajansa Nabil Abu Rdainah totesi, että Netanyahu on provosoinut palestiinalaisia loukkaamalla heidän oikeuksiaan, ryöstämällä heidän maansa ja jatkamalla siirtokuntien rakentamista.

Uusimmat levottomuudet alkoivat, kun juutalaisnaisen Länsirannalla levittämät loukkaavat julisteet ärsyttivät palestiinalaisia. Israelin sotilaita heiteltiin kivillä sekä palopommeilla. Sotilaiden vastahyökkäykset surmasivat keskiviikkona Gazassa yhden palestiinalaisen ja haavoittivat Länsirannalla 37:ää mielenosoittajaa.

Palestiinalaiset ovat vaatineet, että 400 juutalaisasukasta muuttaisi pois Hebronin keskustasta. Israel luovutti 80 prosenttia Hebronista palestiinalaisten itsehallintoon tammikuussa.
(STT-AFP-Reuter-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.