Harry ja Meghan haastavat nimettömän paparazzin oikeuteen Archiesta otetuista salakuvista – palkkasivat Kim Kardashianin juristin

Prinssi Harry ja herttuatar Meghan edustivat viimeistä kertaa, mutta minkälaiset ovat prinssiveljesten välit? 14:32
Prinssi Harry ja herttuatar Meghan edustivat viimeistä kertaa ja karistivat brittihovin pölyt jaloistaan

Sussexin herttuapari nosti oikeusjutun kuvista, joiden katsovat loukkaavan reilun vuoden ikäisen Archie-poikansa yksityisyyttä.

Prinssi Harry ja herttuatar Meghan jättivät brittihovin taakseen, mutta julkisuuden kirot kiusaavat pariskuntaa yhä. Useat tiedotusvälineet kertoivat torstaina, että pariskunta haastaa nyt oikeuteen paparazzin, joka on herttuaparin mukaan ottanut laittomia kuvia lennokilla heidän 1-vuotiaasta pojastaan Archiesta.

Lakijuttu nostettiin torstaina Kaliforniassa, missä perhe on asunut maaliskuusta asti. Parin mukaan paparazzi on kuvannut Archieta lennokilla tai teleobjektiivilla, kun tämä on ollut leikkimässä heidän kotinsa pihalla. Lisäksi herttuapari väittää valokuvaajien leikanneen reikiä heidän talonsa pensasaitaan saadakseen kuvia heidän lapsestaan.

Asiasta uutisoivat muun muassa The New York Times ja CNN.

Paparazzin nimeä ei näy kanteessa, johtuen ilmeisesti siitä, ettei herttuapari tiedä, kuka kyseiset kuvat on ottanut. Harryn ja Meghanin tietoon on ilmeisesti kuitenkin tullut, että henkilö olisi yrittänyt kaupitella kyseisiä valokuvia väittäen, että ne on otettu julkisella paikalla.

Toimet ovat herttuaparin mukaan loukanneet heidän poikansa yksityisyyttä. Archieta on nähty julkisuudessa äärimmäisen vähän. Pienokainen oli mukana, kun perhe teki kiertueen Afrikkaan syksyllä 2019. Seuraavan kerran hänestä nähtiin julkisuudessa video, kun hän vietti toukokuussa ensimmäistä syntymäpäiväänsä.

Kuvia ei ilmeisesti kuitenkaan ole julkaistu missään. Herttuaparin kanne perustuukin niin sanottuun paparazzi-lakiin, joka on voimassa Kalifornian osavaltiossa. Kyseisen lain mukaan henkilö voidaan saattaa vastuuseen ilmatilaan tunkeutumisesta, jos tarkoituksena on ottaa yksityisalueella olevasta henkilöstä valokuvia.

Herttuapari on palkannut asianajajakseen tapauksen yhteydessä Michael J. Kumpin, jonka asiakkaisiin lukeutuu myös superjulkkis Kim Kardashian-West.

– Jokaisella yksilöllä ja perheenjäsenellä on Kaliforniassa lain määräämä oikeus yksityisyyteen heidän omassa kodissaan. Lennokit, helikopterit tai teleobjektiivit eivät voi riistää sitä oikeutta, Kump sanoi torstaina julkistetussa lausunnossaan.

New York Timesin mukaan herttuapari valittaa oikeuteen myös brittilehti Daily Mailin toimista. Lehti julkisti heidän asuinpaikkansa sijainnin paitsi Los Angelesissa, myös Vancouverinsaarella Kanadassa.

Harry ja Meghan ovat nostaneet syytteen samaa lehteä vastaan jo aiemmin, kun lehti julkaisi herttuattaren ja tämän isän henkilökohtaista kirjeenvaihtoa ennen kuin pari meni naimisiin vuonna 2018.

Lue myös:

    Uusimmat