Herttuatar Meghan iskee jälleen – kuninkaallinen haastoi taas kuvatoimiston oikeuteen

8:03
Megxit puhuttaa yhä – paljastaako kohukirja syyn Harryn ja Meghanin hovista lähdölle?

Herttuatar Meghanin mukaan Splash Newsin ottamat ja myymät kuvat rikkoivat sekä hänen että hänen poikansa Archien yksityisyydensuojaa.

Herttuatar Meghan haastaa losangelesilaisen viihdeuutis- sekä valokuvatoimisto Splash Newsin oikeuteen valokuvista, jotka otettiin hänestä ja hänen ja prinssi Harryn esikoisesta Archiesta tammikuussa, kun kaksikko oli ulkoilemassa Vancouverissa sijaitsevassa metsikössä. Syytettä käsiteltiin torstaina 3. elokuuta Lontoon tuomioistuimessa. Meghanin syytteen mukaan sekä hänen että hänen poikansa yksityisyydensuojaa rikottiin kyseisillä valokuvilla. Tämän lisäksi syytteen mukaan tietosuojalakia niin ikään rikottiin siinä kohtaa, kun kuvat myytiin brittiläisille lehdille. 

Meghanin edustajan Jonathan Barnesin mukaan herttuatar ei antanut lupaa itsensä ja poikansa kuvaamiselle Splash Newsin valokuvaajan Steve Dennettin toimesta. Edustaja kertoi oikeudessa, että Meghanin mukaan hän ja Archie olivat kuvien ottamisen hetkellä yksityisellä polulla lähellä kartanoa, jossa he asuivat tuohon aikaan Vancouverissa. Barnesin mukaan päivää ennen kuvien ottamista Dennett oli liikkunut herttuaparin tilapäisen kodin liepeillä ja ottanut kuvia talon turva-aidan läpi. 

Barnesin mukaan Splash News myi kuvat Associated Newspapersille sekä News Groupille, jotka julkaisevat muun muassa Mail-lehtiä sekä The Sunia. Kuvat julkaistiin MailOnlinen sivuilla muutamaa tuntia myöhemmin. Meghanin lakimiehet vaativat Splash Newsiä vetämään kuvat pois, mutta Barnesin mukaan nämä pyynnöt jätettiin täysin huomiotta. Tämän johdosta tuomioistuimelle on nyt esitetty vetoomus, jonka tarkoituksena on kieltää kuvien käyttäminen vastaisuudessa. 

Splash News ei ollut torstain istunnossa paikalla esittämässä omaa puolustustaan. 

Kyseessä ei ole myöskään ensimmäinen kerta, kun herttuapari on napit vastakkain Splash Newsin kanssa. Prinssi Harry puolestaan voitti toukokuussa 2019 oikeusväännön kuvatoimistoa vastaan, joka oli ottanut ja julkaissut kuvia Harryn ja Meghanin yksityisestä Cotswoldsin kodista. Kyseiset kuvat ja niiden julkaisu pakottivat Harryn lakimiehen mukaan herttuaparin muuttamaan pois kodistaan. 


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja