Harry ja Meghan kääntävät täysin uuden sivun elämässään – kuninkaallisasiantuntija kertoo, miltä parin tulevaisuus näyttää: "Kyllä heillä on paljon fyrkkaa"

6:37
Harry ja Meghan ovat virallisesti karanneet hovista – kuninkaallisasiantuntija kertoo, miltä heidän tulevaisuutensa oikeasti näyttää

Kirjailija Kaisa Haatanen antaa arvionsa hovin jättäneiden prinssi Harryn ja herttuatar Meghanin tulevaisuudesta.

Prinssi Harry ja herttuatar Meghan jättivät taakseen kuninkaallisen hovin virallisesti tiistaina 31. maaliskuuta. 1. huhtikuuta alkaen herttuaparia ei enää nähdä edustamassa muun kuninkaallisen perheen rinnalla, heihin ei viitata HRH-titteleillä (suom. hänen kuninkaallinen korkeutensa) eikä heidän elämäänsä rahoiteta brittiläisin verovaroin. 

Siitä lähtien, kun Harry ja Meghan tekivät kohutun ilmoituksensa tammikuun alussa, on sen ympärillä liikkunut runsaasti erilaista spekulaatiota, eri aihepiireihin liittyen. Yksi kiivaasti pohdituista kysymyksistä on ollut se, mitä mieltä asiasta on ollut 93-vuotias kuningtatar Elisabet

Sen jälkeen, kun herttuapari ilmoitti päätöksestään, on Elisabet painottanut asiasta antamissaan lausunnoissa, että Harrylla ja Meghanilla on hänen täysi tukensa asiassa. On kuitenkin arveltu, että Elisabet harmittelisi tahollaan muun muassa sitä, ettei hän pääse muodostamaan kunnollista suhdetta pojanpojanpoikaansa, alle vuoden ikäiseen Archieen

Aiheeseen perehtynyt kirjailija Kaisa Haatanen pohtii tämän olevan todellinen huolenaihe Elisabetille. 

– Varmaan pitää paikkansa sikäli, että ihmisiähän he kuitenkin ovat ja lapsenlapset heitä varmasti kiinnostavat. Mutta tämä tilanne tietysti elää koko ajan, tässähän on aika vähän ehtinyt kulua aikaa siitä, kun he lähtivät ja maailmassa tapahtuu paljon kaikkea muutakin tällä hetkellä, joka on tärkeämpää kuin se, että missä kaupungissa Meghan ja Harry tällä hetkellä asuvat. 

Vaikka Harry ja Meghan eivät enää halua olla virallisesti osa kuninkaallista perhettä ja hoitaa sen velvollisuuksia, olisi Haatasen mukaan erittäin epätodennäköistä, että herttuapari haluaisi polttaa takanaan siltoja perheensä jäseniin. Sen sijaan he haluavat elää vapaampaa elämää tuoreena avioparina pienen lapsensa kanssa. 

Varsinkin Harrylle uusi elämäntilanne saattaa tuoda eteen ennen näkemättömiä tilanteita, vaikka hän on saanut jokseenkin "normaalia" myös omassa elämässään hieman maistaa. 

– Harry on elänyt normaalimpaa elämää kuin hovissa vastaavalla korkealla tasolla olevat muut jäsenet (prinsessa) Dianan poikana lapsuudessaan. Ja edelleen painotan sitä, että uskon tällä olleen iso paino Harryn päätöksissä.

Yksi kiivaimman spekuloinnin kohteena Harryn ja Meghanin päätöksestä lähtien on ollut se, millä tavalla pari aikoo jatkossa rahoittaa yksityisen elämänsä. Haatasen mukaan yksi suurimmista tulonlähteistä herttuaparille tulee olemaan erilaiset puhujakeikat, kuin myös mahdollisesti Meghanin näyttelijätyöt. 

– Meghanhan on tehnyt nyt jo Disneylle sen yhden ääniprojektin, joka on jonkinlainen luontodokumentti, eikä suinkaan mikään prinsessan rooli. Eli kuulostaa ihan kunnon työltä!

Verorahoilla Harryn ja Meghanin elämää ei enää rahoiteta, mutta saattaa olla, että he saavat jatkossa jonkinlaista taloudellista avustusta yksityisesti Harryn isältä prinssi Charlesilta. Lisäksi on oletettavaa, että Meghanilla on myös omasta takaa jonkin verran varallisuutta, jotka ovat peräisin hänen Hollywood-näyttelijän uraltaan. 

– Kyllä heillä on paljon fyrkkaa. Eikä ole mitään syytä edellyttää, että minkään maan valtion tehtävä olisi maksaa esimerkiksi heidän henkivartioinnistaan tai omasta rauhasta yhtään mitään. He pystyvät maksamaan sen ihan itse.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja