Herttuatar Meghan haastaa brittilehden oikeuteen – prinssi Harryn mukaan media vainoaa Meghania kuin aikoinaan prinsessa Dianaa

8:39
Tällainen oli Meghan Marklesta kirjoitettu elämäkerta.

Herttuatar Meghan haastaa brittilehden oikeuteen.

Sussexin herttuatar Meghan haastaa brittilehden oikeuteen yksityisen kirjeen julkaisemisesta. Haaste koskee Mail on Sunday -lehteä ja sen emoyhtiötä. Meghanin mukaan lehti olisi laittomasti julkaissut Meghanin isälleen lähettämän kirjeen.

Myös herttuattaren puoliso, prinssi Harry otti kovasanaisesti kantaa tabloidilehdistön toimintaan. Prinssi Harryn mukaan media vainoaa hänen vaimoaan samalla tavoin kuin aikoinaan hänen äitiään, prinsessa Dianaa. Prinsessa Diana kuoli auto-onnettomuudessa Pariisissa 1997.

– Syvin pelkoni on, että historia toistaa itseään. Menetin äitini, ja nyt katson, kun vaimoni joutuu samojen voimien uhriksi, prinssi sanoo lausunnossaan.

Prinssi Harryn mukaan pariskunta ryhtyy oikeustoimiin kirjeen vuoksi, joka "julkaistiin lainvastaisesti ja tarkoituksellisen tuhoisalla tavalla". Prinssin mukaan lehti olisi johdattanut lukijoita tarkoituksellisesti harhaan artikkelissa jättämällä pois osioita, lauseita ja tiettyjä sanoja.

Harry syytti lehteä valheiden levittelystä sekä vaimonsa kaltoinkohtelusta ja esineellistämisestä. Harryn mukaan lehdistön "häikäilemätön" toiminta on jatkunut läpi Meghanin raskauden ja lapsen syntymän.

– Vaimostani on tullut Britannian tabloidilehdistön viimeisin uhri. Tämä lehdistö ryhtyy kampanjoihin yksilöitä vastaan välittämättä seurauksista, prinssi kirjoittaa kannanotossaan.

Lausunnossa kuitenkin korostetaan, että herttuapari uskoo median vapauteen ja totuudelliseen uutisointiin.

Mail on Sunday -lehden edustaja kiistää, että herttuattaren kirjettä olisi muokattu millään tavalla, joka muuttaisi kirjeen merkitystä.

Lähteet: BBCGuardianSussexofficial

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja