Harri Heliövaara häkeltyi upeasta Grand slam -voitosta – "Uskomatonta!"

Harri Heliövaara on Suomen kautta aikojen toinen Grand slam -voittaja.

Heliövaara ja Kazakstanin Anna Danilina voittivat lauantaina tenniksen Yhdysvaltain avoimien sekanelipelin mestaruuden. Heliövaara ja Danilina kaatoivat finaalissa yhdysvaltalaiskaksikon Austin Krajicekin ja Jessica Pegulan erin 6–3, 6–4.

– Aivan mielettömät tunnelmat, Grand slam -voittaja! Ainutlaatuinen juttu. Menee varmaan hetki, että tasoitellaan ja ihmetellään, että mitä tuli tehtyä. Päällimmäisenä on vaan sellainen lapsen riemu, uskomatonta, Heliövaara hehkutti voittoaan, jatkaen:

– Parini Anna pelasi ihan uskomattoman ottelun. Hän oli turnauksen paras naispelaaja ja voitimme sen takia. Kyllä minäkin hoidin oman ruutuni.

Heliövaaraa ennen suomalaisista vain Henri Kontinen oli voittanut Grand slamin. Kontinen juhli sekanelinpelin mestaruutta Wimbledonissa vuonna 2016 ja nelinpelin mestaruutta Australian avoimissa vuonna 2017.

– Olin lajista tauolla vuodet 2013–2017, milloin en pelannut juuri ollenkaan. Ei kyllä harmita yhtään, että pelaan tennistä tämän ikäisenä, Heliövaara, 34, hymyilee.

– Erityiskiitos omalle perheelleni. Meidän alle kaksi kuukautta vanha poika oli nyt reissussa mukana. Ei näköjään haitannut yhtään, vaikka hotellihuoneessa oli vähän vilinää ja vilskettä. Sen kuin vain nautti pelaamisesta, Heliövaara tunnelmoi.

Lue myös:

    Uusimmat