Härmälä: EMU-päätös politisoitiin

Maataloustuottajien keskusliiton MTK:n puheenjohtaja Esa Härmälä moittii hallitusta Emu-keskustelun politisoinnista. Härmälä sanoo Suomenmaa-lehdessä, että ratkaisusta päätettäessä on painotettu liikaa poliittisia näkökohtia taloudellisten perustelujen kustannuksella. -Jo Erm-kytkentä oli poliittinen, ei talouspoliittinen valinta, Härmälä sanoo.

Maataloustuottajien puheenjohtajan perustelee raha- ja talousliiton seurausten taloudellisen selvittämisen tarpeellisuutta mm. metsäteollisuuden suurella kansantaloudellisella merkityksellä. Härmälän mielestä Suomen pitäisi tietää ennen Emu-päätöstä, miten metsäteollisuuden kannattavuus turvataan raha- ja talousliitossa.

Yhteiseen valuuttaan siirtyminen kaventaa kansallisen talouspolitiikan liikkumavaraa, kun valuuttakurssien muuttamiseen perustuvaa sääntelymahdollisuutta ei enää ole.

Härmälä jättää puolueiden tehtäväksi arvioida, pitäisikö Suomen tehdä yhteistyötä Ruotsin kanssa Emun kolmannen vaiheen suhteen.
-Joka tapauksessa pitää arvioida, mitä ylimääräisiä ongelmia Suomelle toisi, jos Suomi on mukana sidotuissa valuuttakursseissa ja yhteisvaluutassa ja Ruotsi ei, Härmälä sanoo.
(STT)

Lue myös:

    Uusimmat