Mainos

Härmälä: EMU-päätös politisoitiin

Maataloustuottajien keskusliiton MTK:n puheenjohtaja Esa Härmälä moittii hallitusta Emu-keskustelun politisoinnista. Härmälä sanoo Suomenmaa-lehdessä, että ratkaisusta päätettäessä on painotettu liikaa poliittisia näkökohtia taloudellisten perustelujen kustannuksella. -Jo Erm-kytkentä oli poliittinen, ei talouspoliittinen valinta, Härmälä sanoo.

Maataloustuottajien puheenjohtajan perustelee raha- ja talousliiton seurausten taloudellisen selvittämisen tarpeellisuutta mm. metsäteollisuuden suurella kansantaloudellisella merkityksellä. Härmälän mielestä Suomen pitäisi tietää ennen Emu-päätöstä, miten metsäteollisuuden kannattavuus turvataan raha- ja talousliitossa.

Yhteiseen valuuttaan siirtyminen kaventaa kansallisen talouspolitiikan liikkumavaraa, kun valuuttakurssien muuttamiseen perustuvaa sääntelymahdollisuutta ei enää ole.

Härmälä jättää puolueiden tehtäväksi arvioida, pitäisikö Suomen tehdä yhteistyötä Ruotsin kanssa Emun kolmannen vaiheen suhteen.
-Joka tapauksessa pitää arvioida, mitä ylimääräisiä ongelmia Suomelle toisi, jos Suomi on mukana sidotuissa valuuttakursseissa ja yhteisvaluutassa ja Ruotsi ei, Härmälä sanoo.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.