Happoradio-laulaja Aki Tykki haluaa auttaa musiikillaan: "Alkuperäinen sysäys oli, että vi**u miten siistiä"

Aki Tykki paljastaa Cafe Lanzarote -podcastissa suurimman innoittajansa musiikin tekemiseen. Mies haluaa auttaa, mutta auttamishalu on syntynyt vasta menestyksen jälkeen.

Aki Tykki vieraili Anssi Kelan kanssa Huomenta Suomen Viihderaadissa vuonna 2014. Katso video yllä!

Suomirock-yhtye Happoradion nokkamies Aki Tykki, 42, puhuu Lauri SaarilehdonCafe Lanzarote -podcastissa muun muassa siitä, mikä motivoi häntä tekemään musiikkia tänä päivänä.

– Vaikka se ehkä vähän juhlalliselta kuulostaakin, niin minulla on joku halu ehkä kuitenkin auttaa ihmisiä. Niin monesti on nyt huomannut sellasia tilanteita, että joku oma biisi on tuonut jollekin jotain iloa tai apua tai jotakin sellaista, Tykki sanoo haastattelussa.

Alkuperäinen motiivi auttamishalu ei Aki Tykille kuitenkaan ole musiikkiuralla ollut.

– Se on tullut sitten vasta myöhemmin, kun on saavuttanut ne tietyt asiat. Sitten, kun on päästy listaykköseksi, on saatu festarien päälava, illan viimeinen slotti, on myyty platinaa tai tuplaplatinaakin. Ehkä sen jälkeen se on tavallaan sitten kristallisoitunut, että mikä se motivaatio on sen jälkeen jatkaa. Alkuperäinen sysäyshän nyt vain oli, että vi**u miten siistiä. Että ei se alkusysäys ihan noin juhlallinen ollut.

Happoradio perustettiin vuonna 2001. Yhtye on julkaissut seitsemän studioalbumia, joista viimeisin, Kauniin kääntöpiiri, ilmestyi vuonna 2017.

Tunnetuimpia Happoradion kappaleita ovat Pois Kalliosta, Tavikset, Puhu äänellä jonka kuulenChe Guevara ja Pelastaja.

Lue myös:

    Uusimmat