Hampaaton ja aliravittu mies eli eristäytyneenä kotonaan lähes 30 vuotta Ruotsissa – nyt äiti kertoo miksi niin kävi: "Olen ollut poikani ainoa turva"

3:52
Kuuntele videolta tarkemmin, miten sukulaisnainen kuvailee vankina eläneen miehen oloja.

Ruotsissa on suurta huomiota herättänyt tapaus, jossa mies oli eristäytyneenä kotiinsa 28 vuoden ajan.

Tapaus tuli esille, kun miehen sisko oli mennyt asuntoon ja löytänyt erittäin huonossa kunnossa olevan 41-vuotiaan miehen. Sisko oli mennyt asuntoon, koska heidän 70-vuotias äiti oli joutunut sairaalaan.

Veli oli siskon mukaan maannut huovalla lattialla. Hän joutui heti sairaalaan leikkaushoitoon. Äitiä epäiltiin aluksi muun muassa vapaudenriistosta, mutta tapauksessa ei enää epäillä rikosta.

Nyt äiti kertoo Expressenin haastattelussa oman versionsa tapahtumien kulusta ja siitä, miksi hänen poikansa eristäytyi yhteiskunnasta. 

Perheessä väkivaltaa

Nainen kertoo haastattelussa, että hänen ensimmäinen poikansa kuoli. Toinen poika sai kuolleen veljensä nimen. Pelko myös toisen lapsen menettämisestä kävi niin voimakkaaksi, että hän alkoi nähdä kaikki asiat uhkana.

Naisen aviomies oli pahoinpidellyt häntä rajusti suhteen aikana, väkivalta oli jättänyt naiseen omat jälkensä. 

– Olen sairas ja tarvitsen apua, nainen sanoo haastattelussa. 

Lopetti koulun 12-vuotiaana

Poika jäi pois koulusta 12-vuotiaana. Nainen kertoo, ettei kuitenkaan estänyt poikaansa menemästä kouluun.

Perheeseen kuuluu myös kaksi tyttöä, jotka muuttivat aikuistuttuaan pois kotoa. Poika jäi kuitenkin asumaan äitinsä kanssa.

Äidin mukaan pojalla on mielenterveysongelmia.

– Minä olen ollut poikani ainoa turva.

Nainen ei ole nähnyt poikaansa sen jälkeen, kun tapaus tuli ilmi ja poika toimitettiin sairaalahoitoon. Hän kuitenkin toivoo, että vois jatkossakin asua poikansa kanssa. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja