Hämmentävä näky F1-harjoitusten päätteeksi – Sebastian Vettel järjesti itsensä vaikeuksiin: "En ole koskaan nähnyt tuollaista!"

F1-kausi jatkuu: Muutoksista uutta väriä Australian kisaan, Mercedeksen ratkaistava iso ongelma 7:43
F1-kausi jatkuu: Muutoksista uutta väriä Australian kisaan, Mercedeksen ratkaistava iso ongelma

Kahdesta ensimmäisestä osakilpailusta sivussa olleen Sebastian Vettelin kausi ei alkanut järin mallikkaasti.

Toista kauttaan Aston Martinilla ajava Vettel on tuntuvalla takamatkalla kollegoihinsa nähden oltuaan koronatartunnan vuoksi poissa sekä Bahrainin GP:stä että Saudi-Arabian GP:stä.

Ja ikään kuin tässä ei olisi jo tarpeeksi, Vettelin tämän kauden ensimmäinen GP-viikonloppu alkoi murheellisesti, kun hänen autonsa hyytyi radanvarteen ensimmäisten vapaiden harjoitusten viimeisellä neljänneksellä. Vettel pysäköi autonsa Melbournen radan 10. mutkan tuntumaan, ja kun auton takapäästä tuli vielä savua, hän pääsi myös sammutustöihin.

Harjoituksia päästiin jatkamaan, kun Vettelin auto oli siirretty turvalliseen paikkaan, mutta sen sijaan, että Vettel olisi palannut välittömästi varikolle, hän jäi seuraamaan harjoituksia radanvarteen.

Kun harjoitukset sitten päättyivät ja viimeinenkin auto oli palannut varikolle, tv-kuvissa nähtiin jotain todella hämmentävää. Kypärän otsalleen nostanut Vettel kurvaili pitkin rataa valkoisella skootterilla ja vilkutteli yleisölle.

– En ole koskaan nähnyt kuljettajan vievän (ratavirkailijoiden) skootteria. En ole koskaan nähnyt tuollaista! ex-kuski Jolyon Palmer hämmästeli F1TV:n lähetyksessä.

Varikolle päästyään Vetteliä odottivat kuitenkin ongelmat. Kilpailun johto tiedotti vieneensä tapauksen tuomariston tutkittavaksi, sillä Vettel oli mennyt radalle ilman lupaa.

Lue myös:

    Uusimmat