Hämmästyttävä yhdennäköisyys! Robotit voivat korvata villieläimet näytöksissä pian – katso videolta, miten delfiinikone pulikoi: "Voi rakentaa vaikka dinosauruksia"

Minkälainen olisi maailma, jossa villieläimiä ei tarvitsisi pitää kahlittuna, jotta ihmiset pääsisivät katsomaan niitä? Kalifornialainen innovaatioyritys on kehittänyt asiaan mahdollisen ratkaisun, nimittäin robottidelfiinit.

Erilaisia delfiininäytöksiä on järjestetty ympäri maailmaa jo puolen vuosisadan ajan. Niille rakennetut altaat eivät kuitenkaan vastaa eläimelle luonnollista elinympäristöä.

– Maailmassa pidetään noin 3000 delfiiniä vangittuna pieniin altaisiin. Kyseessä on miljoonien dollareiden bisnes, joten selvästi ihmisillä on tarve olla kontaktissa eläinten ja erityisesti delfiinien kanssa, kertoo Edge Innovationin toimitusjohtaja ja perustaja Walt Conti.

Kalifornialainen yritys pyrkii vastaamaan tähän kysyntään niin, etteivät delfiinit joutuisi kärsimään. Yritys kehitti robottidelfiinin, joka muistuttaa hämmästyttävän paljon luonnollista, meressä elävää delfiiniä. 

– Ymmärsimme, että voimme kehittää rakastettavan robottieläimen. Näin voimme myös luoda hahmoja haluamallamme tavalla, ilman, että satutamme eläimiä, kertoo projektin luova johtaja Roger Holzberg.

Yllä olevalla videolla ihmiset uivat robottidelfiinin kanssa ja luonnehtivat sitä hyvin samankaltaiseksi kuin oikean delfiinin kanssa.

Robottidelfiinin liikkeitä ohjataan kauko-ohjaimella. Se kuitenkin ymmärtää käskyjä, joita sille opetetaan.

– Robottidelfiinin kouluttaminen ei juuri eroa elävän delfiinin kouluttamisesta. Kummallekin koulutetaan käskyjä ja esimerkiksi akrobaattisia liikkeitä. Robottiversiota ei kuitenkaan tarvitse pyydystää merestä ja se on turvallisempi vaihtoehto ihmisten kanssa, Holzberg jatkaa.

Holzbergin mukaan yrityksen tavoitteena on laajentaa robotiikkaa myös muihin eläimiin. 

– Vain mielikuvitus on rajana. Robotiikan avulla voi rakentaa vaikkapa dinosauruksia. Voimme tulevaisuudessa siis kokea, minkälaista elämä olisi niiden kanssa.

Katso video yltä, miltä robottidelfiini näyttää!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja