Haluatko päästä helposti eroon elämäsi inhottavista asioista? Tässä on uusi keino siihen!

Tahtoisitko päästä eroon häiritsevistä ajatuksista, tilanteista ja toimintatavoistasi? Ja ehkä sen sijaan suunnata kohti parempia ihmissuhteita ja iloisempaa elämää? NPA:n avulla tämä on mahdollista, menetelmän kehittäjä Joel Young vakuuttaa.

– NPA on nopea ja yksinkertainen keino, jota kuka tahansa voi käyttää päästääkseen irti elämänsä inhottavista asioista ja laskeakseen sisään mukavia asioita, Joel Young tiivistää.

NPA on lyhennys sanoista Non Personal Awareness (suomeksi: ei-henkilökohtainen tietoisuus). Joel kuvailee NPA:ta välineeksi, jonka avulla voi muuttaa omaa näkökulmaansa ja tietoisuuttaan siitä, että asiat, joihin ihminen on itsensä samaistanut, eivät olekaan henkilökohtaisia. Näitä voivat olla vaikkapa käsitys itsestään tyhmänä, huonosti oppivana tai laiskana ihmisenä.

– NPA avaa ovia, jotta saamme mahdollisuuden päästää irti sellaisesta, minkä on aika mennä elämästämme, ja antaa tilaa sellaiselle, jonka haluamme sinne tulevan.

Kuinka se tapahtuu?

Joel toteaa, että vaikeinta NPA:ssa on se, että se on niin helppoa. Mielemme on tottunut uskomaan monimutkaisuuteen ja vaivannäköön, joten se helposti haluaisi nähdä NPA-menetelmänkin vaikeampana kuin se on.

NPA:ta voi kokeilla itsekseen Joelin nettisivuilta löytyvien ohjeiden avulla, tai sitä voi harjoitella Joelin pitämillä kursseilla. Myös NPA:n Suomeen tuonut Marja Koivisto ohjaa prosessia halukkaille.

– Moni on kertonut saaneensa NPA:sta enemmän irti kurssin jälkeen. Se on kuin kuvanveistäjän taltta: sillä voi saada mukavia asioita aikaan itsekseen, mutta kun saa ohjausta kokeneemmalta kuvanveistäjältä, tulokset voivat olla mahtavia, Joel vertaa.

NPA:n perusidea on hyvin samantyylinen kuin esimerkiksi tietoisessa hyväksyvässä läsnäolossa (Mindfulness) ja Eckhart Tollen opeissa. Löytää ja tunnistaa se asia, josta haluaa eroon tai jonka haluaa mukaan elämäänsä, hyväksyä se täysin ja päästää siitä sen jälkeen irti, tai laskea se sisälle elämäänsä. Kun oma tapa suhtautua asioihin muuttuu, myös asiat muuttuvat.

Mitä sillä voi tehdä?

Joel on myöhemmin kuullut kurssilaisiltaan, minkälaisia muutoksia NPA:n harjoittaminen on heidän elämäänsä tuonut. Toisilla ne ovat olleet hyvinkin dramaattisia.

Deborah käytti NPA:ta hoitaakseen kaksivuotiasta tytärtään Jasminea, jolla oli paha ihosairaus. Tytön iho parani täysin, Joel kuvailee.

Menetelmästä oli hyötyä myös Annelle, joka oli sairastanut masennusta pitkään. NPA:n avulla hän onnistui löytämään mielensä kipupisteen ja päästämään irti siitä.

Yleisesti NPA:ta voi kuitenkin käyttää monissa arjen tilanteissa, kuten parantamaan ihmissuhteiden ilmapiiriä. Yllättävimpiä Joelin kuulemia käyttötapoja ovat olleet muun muassa synnytyskipujen parantaminen ja syvän yhteyden löytäminen rakastellessa kumppanin kanssa. Asioita, joita hän ei olisi tullut ajatelleeksikaan!

Siitä, kuinka nopeasti NPA alkaa vaikuttaa, ei ole olemassa yhtenäistä määritelmää. Joelin mukaan ihmiset ovat kuitenkin kertoneet erittäin nopeistakin muutoksista. Pidemmällä aikavälillä käsitys vain vahvistuu.

– Kuulen jatkuvasti ihmisiltä, jotka ovat käyttäneet NPA:ta puolesta vuodesta vuoteen, että "elämässä kaikki vain tuntuu asettuvan paikoilleen", Joel sanoo.

Mistä lisätietoja?

NPA-kurssin käyneitä henkilöitä on Suomessa jo useampia kymmeniä.

– Itse valmennan ihmisiä NPA:n avulla sekä yksityiselämään että työhön liittyvissä kysymyksissä. NPA:n käytöstä saa toki enemmän irti, kun käy itse myös kurssin, Marja Koivisto kertoo.

Studio55.fi/Nina Talmén

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja