Mainos

Halonen puolustaa Wallinia

Kovan kritiikin kohteeksi joutunut puolustusministeri Stefan Wallin saa arvovaltaista tukea presidentti Tarja Haloselta.

Presidentti Halonen arvioi, että Wallin on toiminut korrektisti ja antanut riittävästi tietoa ulko- ja turvallisuuspoliittiselle valiokunnalle puolustusvoimauudistuksesta.

- Mitä sitten on nyt ilmennyt, niin en voi valitettavasti siihen enää vastata, koska se on nykyisen presidentin ja hallituksen asia, kommentoi Halonen MTV3 Uutisille.

Halonen korostaa, että puolustusvoimauudistus on niin iso asia, että sitä ei ole syytä heilutella.

"Ruotsin kielen asema turvattava"

Halonen toteaa, että hallituksen pitääkin harjoittaa poliittista ohjausta. Hän muistuttaa, että ruotsin kielen asema on turvattava puolustusvoimauudistuksessa:

- Mitä tulee tiedotusvälineissä olleeseen ruotsinkieliseen yksikköön niin mielestäni sinänsä kahden kansalliskielen asema pitää turvata. Miten se tapahtuu käytännöllisimmin, niin se on tietenkin sitten yhteisesti päätettävä asia. Tässä mielessä luulen, että kyllä me olemme riittävästi olleet selvillä tästä tilanteesta, toteaa Halonen.

- Minä en ole kiinnittänyt huomiota siihen, että onko kyseessä tämä tai tuo varuskunta. Minä voin yhtä hyvin puoltaa Wallinin kuin komentajan kantaa. Se riippuu siitä, mitkä perustelut ovat. Mutta pääasia on se, että ruotsinkielinen puoli on hoidettu, jatkaa Halonen.

Katso Matti Maunun juttu:

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.