Mainos

Stefan Wallin puolustaa toimiaan

Puolustusministeri Stefan Wallin (rkp) pitää omaa asemaansa vakaana, vaikka oppositiosta on vaadittu jopa ministerin eroa.

Wallin sanoi tänään MTV3:n Uutisille, ettei ministerin asema voi horjua helposti.

- Koko tämä vaalikausi sisältää jokaiselle ministerille, jokaiselle hallituspuolueelle, eduskuntaryhmälle, jotka hallituksessa ovat läsnä, vaikeita rasteja, vaikeita ratkaisuja, vaikeita päätöksiä. Ei voi olla niin, että asema tai puolue horjuu heti kun tulee joku vaikeampi rasti eteen, Wallin sanoi.

Wallin ei omasta mielestään ole harhauttanut eduskuntaa Dragsvikin varuskunnan säilyttämisasiassa. Tulkintaeroja on voinut syntyä, mutta myöskin tarkoitushakuisia sellaisia, Wallin sanoi MTV3:lle.

- Jos joku väittää, että kielipolitiikka on sama kuin perusoikeuksien turvaaminen, niin olen eri mieltä siitä asiasta. Se, että valmistelu on lähtenyt puolustuspoliittisista tai maanpuolustuksellisista lähtökohdista liikkeelle, se pitää edelleen paikkaansa.

Poliittinen konsultaatio normaalia

SDP:n puoluesihteeri Mikael Jungner vaati eilen Ilkan haastattelussa haastattelussa, että puolustusvoimauudistus pitäisi käsitellä uudestaan. Demarien eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jouni Backman sanoi, että puolustusvoimauudistuksen saamat käänteet hämmentävät hallituspuolueiden kansanedustajia.

- Ne olivat ilmeisesti yksittäisten poliitikkojen kantoja. En ole vielä kuullut SDP:n johdolta virallista kantaa. Se tulee varmaan myöhemmin tällä viikolla, Wallin kommentoi SDP:n kritiikkiä.

Wallinin mielestä ei ole mitään ihmeellistä, että puolustusministeri on käyttänyt poliittista ohjausta puolustusvoimauudistuksessa.

- Tähän itse valmisteluun liittyy, kuten kaikkiin valmisteluihin, poliittista konsultaatiota. Kun sitä vielä pyydettiin ministeriltä, niin olisi kyllä kummallista, jos ministeri kieltäytyisi.

Wallin kielsi aluksi olleensa mukana vaikuttamassa siihen, että ruotsinkielinen Dragsvikin varuskunta säilytetään. Myöhemmin kävi ilmi, että Wallin vaikutti asiassa.

Merivoimien komentaja, kontra-amiraali Veli-Jukka Pennala sanoi eilen Turun Sanomissa, että Dragsvikin varusmieskoulutuksen siirtäminen Upinniemeen ei olisi ollut mahdollista.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.