Mainos

Halonen Etelä-Afrikkaan

Ulkoministeri Tarja Halonen (sd.) matkusti tänään viralliselle vierailulle Etelä-Afrikan tasavaltaan. Kyseessä on vastavierailu Etelä-Afrikan ulkoministerin Alfred Nzon toukokuussa 1995 tekemään Suomen-vierailuun.

Halonen tapaa viisipäiväisen vierailunsa aikana isäntänsä, ulkoministeri Nzon lisäksi muun muassa oikeusministeri D. Omarin ja sisäministeri M.G. Buthelezin. Nzo ja Omar edustavat Etelä-Afrikan valtapuoluetta ANC:tä ja Buthelezi on zulujen Inkatha-liikkeen johtaja.

Etelä-Afrikan hallitus koostuu ANC:stä ja Inkathasta, sillä valkoisen vähemmistön kansallispuolue erosi hallituksesta viime kesänä.

Yksi vierailun keskeinen aihe on Etelä-Afrikan ihmisoikeustilanne. Sen merkeissä Halosella on myös tapaaminen Etelä-Afrikan totuus- ja sovintokomission puheenjohtajan arkkipiispa Desmond Tutun ja varapuheenjohtajan A. Borainen kanssa.

Vierailun muita aiheita ovat maan demokratiakehitys ja Afrikan konfliktien ennaltaehkäisyyn ja rauhanturvaan liittyvät kysymykset ja eteläisen Afrikan kehitysyhteisön SADC:n yhteistyönäkymät.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.