Hallituspuolueista ei luvata hoitajille palkkatukea: "Hoitajien työolosuhteita pitää parantaa"

Vuosi alkaa hallituksen osalta kiperillä kysymyksillä – Antti Kurvinen ja Antti Lindtman käyvät läpi tulevaa hallituksen tulevaa kevättä 8:29

SDP: n eduskuntaryhmän puheenjohtaja, kansanedustaja Antti Lindtman ja keskustan kansanedustaja Antti Kurvinen eivät lupaa julkisen puolen hoitajien palkkoihin hallitukselta rahallista tukea. 

SDP: n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman sanoi MTV Uutisten Uutisaamussa, ettei hallitus aio puuttua käynnissä oleviin kunta-alan sopimusneuvotteluihin.

– Hallitus ei aio tehdä omia väliintuloja. Osapuolet neuvottelevat, ja neuvotteluiden tulos otetaan normaalilla tavalla huomioon kuntien ja valtion kustannusten jaon tarkistuksessa. Tämä on mielestäni ihan selkeä kuvio. Arvokasta työtä tekevät hoitajat ansaitsevat työrauhan käydä neuvotteluja, Lindtman kommentoi.

Keskustan kansanedustaja Antti Kurvinen kommentoi hoitajien palkkatoiveita varovasti.

– Toivon, että tehdään maltillisia ratkaisuja. Jos ja kun hoitajamitoitus halutaan toteuttaa hallituksessa, pitää hoitajien työolosuhteita parantaa. Heillä on paljon ongelmia, muun muassa palkat ovat pieniä. 

Kurvisen mukaan alan houkuttelevuutta pitää parantaa myös muilla keinoin kuin palkalla.

– Painottaisin hoito-alalla johtamista ja työturvallisuutta. Olisi hyvä tehdä paljon töitä, ettei hoitajia poistui muille toimialoille.

Kunta-alan sopimukset päättyvät maaliskuun lopulla.


Lue myös:

    Uusimmat