Mainos

Hallitus ei muuttaisi siviilipalvelusaikaa

Siviilipalvelusmiesten lomaoikeuksia käsittelevä siviilipalveluslain muutosesitys ei mene eduskunnalle yksimielisenä. Esityksestä jouduttiin äänestämään tänään valtioneuvoston istunnossa. Alkuperäinen ehdotus voitti äänin 12-4.

Kiistassa on kyse siviilipalvelusajan pituudesta. Työministeri Liisa Jaakonsaari toi istuntoon esityksen, joka ei sisällä siviilipalvelusajan lyhentämistä.

Ympäristöministeri Pekka Haavisto esitti, että siviilipalvelusaikaa lyhennettäisiin kuukaudella nykyisestä 362 päivään eli saman pituiseksi pisimmän varusmiespalvelusajan kanssa. Häntä tukivat vasemmistoliiton ministerit Terttu Huttu-Juntunen ja Suvi-Anne Siimes sekä ulkoministeri Tarja Halonen. Enemmistön kanta kuitenkin voitti, joten hallitus ei esitä palvelusajan lyhentämistä.

Lainmuutoksessa siviilipalvelusmiesten loma-ajat muutetaan vastaamaan varusmiesten loma-aikoja. 362 vuorokautta palvelevalla varusmiehellä henkilökohtaisten lomapäivien määrä on nykyisin 18 päivää. 395 vuorokautta palvelevan siviilipalvelusmiehen henkilökohtaisten lomipäiven määräksi tulee 20.

Amnesty vaatii ajan lyhentämistä

Ihmisoikeusjärjestö Amnesty International vaatii hallitusta lyhentämään siviilipalvelusaikaa. Amnesty ei ota kantaa itse asevelvollisuuteen, mutta järjestön mielestä asepalveluksen rinnalla pitää olla vaihtoehto, jonka pituus ei saa olla rangaistus. Jos siviilipalvelus ei lyhene, aikoo Amnesty adoptoida siitä kieltäytyvät mielipidevangeiksi.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.