Hallaa pohjoiseen ja maan keskiosaan – Pohjois-Lappiin jopa lunta?

Sää viilenee edelleen. Yöt ovat kylmiä pohjoisessa ja maan keskiosassa. Pohjois-Lapissa voi sataa jopa räntää tai lunta. Loppuviikolla lämpenee hieman, mutta myös sateita on tulossa.

Tänään tiistaina maan itäosassa sataa paikoin rankasti. Sateessa on mukana myös ukkosia.

Maan pohjoisosassa on hallaa lähiöinä. Käsivarressa, Itä-Lapissa ja Kainuussa voi olla jopa yöpakkasia. Keskiviikon ja torstain välisenä yönä hallaa on myös maan keskiosassa. Halla ja pakkanen voivat vahingoittaa kasveja. Hallalla tarkoitetaan pakkasta maanpinnassa ja yöpakkasella pakkasta kahden metrin korkeudessa.

– Voi olla, että Pohjois-Lapissa sataa ensi yönä ja aamulla räntää tai jopa lunta. Tuskin maa kuitenkaan kovin valkoiseksi jää, sillä maanpinta on lämmin, toteaa MTV3:n meteorologi Markus Mäntykannas.

Keskiviikkona sadekuuroja voi tulla lähes koko maassa, poutaisinta on länsirannikolla. Lämpötilat jäävät pohjoisessa vain 5-10 asteeseen, maan keskiosassa 15 asteen tienoille ja etelässä vajaaseen 20 asteeseen.

Torstaina tuulet kääntyvät puhaltamaan pohjoisen sijaan etelästä. Samalla sää lämpenee. Etelässä ja maan keskiosassa päästään 20 asteeseen tai paikoin sen yli, pohjoisessa 15 asteen lukemiin.

Loppuviikolla matalapaineita sadealueineen kulkee Suomen yli. Myös tuulet voimistuvat.

Sadetutkan ja paikkakuntakohtaiset ennusteet löydät MTV3:n sääsivustolta, puhelimella osoitteesta mtv3.mobi/saa.

Katso lähipäivien alueelliset ennusteet:

Lue myös:

    Uusimmat