Halla-aho vahvistaa: PS-nuorilla ei sijaa perussuomalaisissa, puolueeseen perustettu uusi nuorisojärjestö sai jo puheenjohtajan

Perussuomalaisten nuorisojärjestö hylkäsi Halla-ahon vaatiman sääntömuutoksen – nuorisojäseniltä ei vaadita puoluekirjaa 0:54
Halla-aho ei saanut lauantaina suostuteltua puolueen nuorisojärjestön ylimääräistä kokousta puoluejohdon haluaman sääntömuutoksen kannalle.

Perussuomalaisten puheenjohtajan Jussi Halla-ahon mukaan puolueen nykyisellä nuorisojärjestöllä PS-nuorilla ei ole toimintaedellytyksiä. Perussuomalaiset on valmistellut uuden nuorisojärjestön perustamista.

Uuden nuorisojärjestön väliaikaiseksi puheenjohtajaksi nimetty Jenna Simula. Simulan mukaan uuden järjestön jäsenten on sitouduttava myös puolueeseen.

Halla-aho ja puoluesihteeri Simo Grönroos kertovat nuorisojärjestön tilanteesta tänään.

PS-Nuoret on ärsyttänyt puoluetta fasistisilla kannanotoillaan. Tuoreimman kohun käynnisti Toni Jalonen, kun hän Virossa pitämässään puheessa sanoi identifioituvansa fasistiksi. Hän oli nuorisojärjestön toinen varapuheenjohtaja, kunnes jätti tehtävän viime viikon alussa.

Halla-aho ei saanut lauantaina suostuteltua puolueen nuorisojärjestön ylimääräistä kokousta puoluejohdon haluaman sääntömuutoksen kannalle. Muutosesityksiin sisältyi esitys, että nuorisojärjestön jäsenyys edellyttäisi jäsenyyttä myös puolueessa. Puoluehallitus olisi saanut siten määräysvallan siitä, ketkä saavat olla nuorisojärjestössä mukana.

Nyt perussuomalaiset aikovat perustaa oman uuden nuorisojärjestön.
Halla-aho sanoi viikonloppuna, että puoluehallitus tekee päätökset emopuolueen ja nuorisojärjestön suhteista maaliskuun loppupuolella pidettävässä kokouksessa.


Lue myös:

    Uusimmat