Haista kaveriasi – varma merkki kosteusvauriosta!

Maineikas rakennusmestari ja asuntojen tarkastaja Matti Eklund kertoo, kuinka moni saa tietää asuvansa kosteusvaurioisessa asunnossa.

Kokenut rakennusmestari ja asuntojen kuntotarkastaja Matti Eklund paljastaa yleisimmän ensimerkin kotona piilevästä kosteusvauriosta.

– Useimmille työkaverit sanovat, että "kuule, sun vaatteet haisevat homeelle." Viime vuonna selvittämissämme kohteissa hyvin useassa tämä oli ensimmäinen merkki kosteusvauriosta, Eklund toteaa.

– Itse siihen kellarimaiseen talossa olevaan tuoksuun ja huonoon sisäilman laatuun tottuu, koska ne eivät tule kerralla, vaan vähitellen, Eklund selittää.

Omista vaatteistaan on siis vaikea huomata kodissa piilevää kosteusvauriota, mutta muiden nenään tuoksu on erehtymätön. Se onkin toinen kysymys, kuinka moni kehtaa työtoverilleen tai kaverilleen asiasta huomauttaa.

Eklund muistuttaa, että vain 25 prosenttia kosteusvaurion kanssa elävistä oireilee terveydellisesti, joten sitäkään kautta ongelmaa ei aina huomata. Ja vaikka terveydellisiä ongelmia olisikin, ne saatetaan yhdistää esimerkiksi flunssaan tai vaikkapa kausiallergiaan oikean syyn, eli kosteusvaurion, sijaan.

Kerää siis rohkeutta ja koputa lähimmäisesi olkapäätä: parhaimmillaan säästät hänet hiljalleen leviävän kosteusvaurion aiheuttamilta karvailta kustannuksilta ja uhkaavilta terveysvaaroilta.

Sinä, joka kuulet tämän tuttavaltasi, ota hänen sanansa tosissaan!

Lue myös:


MTV3 / Jenni Junkala

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja