Haikailetko entisesi perään? Tämä mies kertoo, kuinka vokotella ex-rakas takaisin: "Suurin ja yleisin virhe on..."

Janottaako vanha suola? Eräs mies tienaa opettamalla entistä kumppaniaan kaipaaville, kuinka voittaa vanha rakas takaisin.

Amerikkalainen parisuhdevalmentaja Lee Wilson, 38, tienaa mukavasti opettamalla asiakkailleen, kuinka manipuloida entinen kumppani takaisin suhteeseen, kertoo muun muassa Metro.

Tenneseen Nashvillessa asuvan Wilsonin oppiin tulee noin 4000 vanhaa suolaa janoavaa vuosittain. Mies veloittaa neuvoistaan 87 dollaria eli noin 77 euroa puolesta tunnista ja 47 dollaria eli noin 42 euoa hätäavusta, johon kuuluu muun muassa video ja opas päättyneen suhteen uudelleen lämmittämiseen. 

– Suurin ja yleisin virhe, jonka ihmiset tekevät, kun he yrittävät saada exäänsä takaisin, on se, että heistä tulee epätoivoisia ja ahneita, mies selittää Metro-sivustolla.

– He usein anelevat ja pyytävät, että heidät otettaisiin takaisin, vedoten toisen ihmisen armeliaisuuteen ja laittavat näin itsensä välittömästä heikon asemaan.

Wilsonin mukaan tällainen käytös vain pahentaa tilannetta, sillä exänsä perään haikailevat eivät alunperin olleet suhteessa armeliaisuudesta, vaan rakkauden ja vetovoiman vuoksi.

 

Lee Wilson. Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

18 vuoden kokemus parisuhdevalmennuksesta

Wilson on toiminut parisuhdevalmentajana jo 18 vuotta. Mies kertoo ammentavansa ohjeitaa omista kokemuksistaan. Hän kertoo kokeneensa kaksi kivuliasta eroa myöhäisessä teini-iässä.

– Se henkilökohtainen kokemus oli valtavan hyödyllistä minulle myöhemmin urallani, koska jälkeenpäin ymmärsin sen merkityksen, ettei yritä liikaa.

Mies huomasi collegessa tyttöjen pyytäneen häntä ulos silloin, kun hän ei aktiivisesti yrittänyt löytää parisuhdetta. 

"Toiselle pitää antaa tilaa"

Wilson huomasi pian olevansa luonnolahjakkuus parisuhdeneuvojen antamisessa, ja päätti alkaa avio-ongelmista kärsivien parien neuvojaksi. Hän alkoi keskittyä nimenomaan entisten kumppanien voittamiseen takaisin huomattuaan, että suurin osa avunpyynnöistä tuli ihmisiltä, jotka oli juuri jätetty.  "Ex-valmentajaksi" itsensä 12 vuotta sitten nimennyt Wilson neuvoo jopa 14:ää ihmistä päivittäin siinä, kuinka saada vakuutettua ex-kumppani uudesta mahdollisuudesta.

– Kerron aina ihmisille, jotka tulevat luokseni, että toiselle ihmiselle pitää antaa tilaa, ja se tarkoittaa, ettei tekstaa hänelle ja yritä jatkuvasti olla yhteydessä kertoen, kuinka paljon ikävöi häntä.

VIDEO: Milloin ero on oikeasti hyvä idea? Artikkeli jatkuu videon alla.

Mies kannustaakin siihen, että entiselle kumppanille antaisi tilaa ikävöidä.

– Kun hän päättää ottaa yhteyttä, on tärkeää osoittaa, että olet positiivisessa tilassa ja voisit mahdollisesti mennä eteenpäin.

Jos erosta on kulunut yli kolme kuukautta, mahdollisuudet palata yhteen ovat heikot, Wilson varoittaa. Hän kuitenkin väittää omaksi onnistumisprosentikseen neuvojaan noudattavien asiakkaidensa kanssa 55–75.

Wilson itse on kahden lapsen isä ja ollut naimisissa Joanna-vaimonsa kanssa jo 20 vuotta.

Wilsonin vinkit: Näin saat entisen rakkaasi takaisin

Älä ole yli-itsevarma kyvyistäsi puhua hänet ympäri päätöksessään. Puhuminen harvoin auttaa. Sinun pitää vedota hänen sydämeensä, ei päähänsä.
Älä pommita exääsi viesteillä. Se voi saada sinut vaikuttamaan henkisesti epävakaalta ja luovuttaa kontrollin hänelle.
Älä anele tai vaikuta epätoivoiselta. Vetoaminen toisen armeliaisuuteen pahentaa tilannetta.
Kerro entiselle rakkaallesi, että kunnioitat hänen päätöstään, mutta et ole samaa mieltä hänen kanssaan.
Pidä etäisyytesi, ja anna hänen huomata, ettet ole paikalla. Niinä kertoina, kun olette yhteyksissä, varmista, että osoitat olevasi onnellinen ja voisit mennä elämässä eteenpäin.
Heittele keskustelun lomassa sisäpiirin vitsejä ja viittauksia, kun olette taas puheväleissä. Tämä auttaa muistuttamaan häntä niistä hyvistä ajoista, joita teillä oli ennen eroa.

Lähteet: Metro, Daily Mail

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja