Mainos

Greenspan varovaisena

Yhdysvaltain talouskasvu ei toistaiseksi osoita merkittäviä hidastumisen merkkejä, arvioi maan keskuspankin pääjohtaja Alan Greenspan. Hän kuitenkin tähdentää, että epävakaat rahoitusmarkkinat ja viennin kääntyminen laskuun muodostavat selvän riskin. Yhdysvaltain kongressin edustajainhuoneen valiokunnalle puhunut Greenspan varoitteli, että yhtiöiden tulosten heikentyessä pörssikurssit saattavat kääntyä laskuun.

Tämä olisi useiden asiantuntijoiden mukaan Yhdysvaltain talouskehityksen kannalta hälyttävää, koska amerikkalaiset ovat eurooppalaisia ahkerampia osakesäästäjiä.
-Nykyiset osakkeiden hinnat näyttävät edellyttävän selvästi suurempaa yhtiöiden voittojen kasvua kuin mitä viime aikoina on nähty, Greenspan huomautti.

Hän kiitteli rahoitusmarkkinoiden reagoineen myönteisesti Brasilian viime viikon tapahtumiin, jotka johtivat maan valuutan realin tuntuvaan devalvaatioon ja kellutukseen. Hänen mielestään Brasilian hallituksen tulee ajaa läpi tarvittavat talousuudistukset, jotta ongelmat eivät leviäisi muualle Latinalaiseen Amerikkaan ja edelleen Yhdysvaltoihin.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.