Gotlannista pelätään seuraavaa viruslinkoa Ruotsissa – paikalle matkustanut myös koronaoireisia ihmisiä: ”Osa ottaa myös lomaa koronaviruksesta”

8:46
Katso video: MTV Uutisten kirjeenvaihtaja kertoo tuoreimmat tiedot länsinaapurista

Ruotsalaiset ovat matkustaneet kesähelteiden myötä joukolla Gotlannin ja Öölannin saarille lomailemaan. Viranomaisten mukaan lomailijat eivät noudata turvavälisuosituksia, ja siksi pelko saarilla leviävästä koronaviruksesta kasvaa.

Ruotsalaismedia Expressen kertoo, että Gotlantiin on matkustanut myös ihmisiä, joilla on koronavirukseen liittyviä oireita. Saarella on niin ikään tehty havaintoja kohteeseen matkustaneista perheistä, joiden lapset ovat olleet sairaana.

Läänin johto kertoi tiedotteessaan, ettei Ruotsin koronavirussuosituksia noudateta julkisilla paikoilla. Pahimmat laiminlyönnit ovat tapahtuneet tiedotteen mukaan rannoilla ja Borgholmin keskustassa.

Borgholmin kunta on yrittänyt torjua virustartuntoja lähettämällä ihmisille tiedotteita.

– Suurin osa ihmisistä tietää, miten pitää toimia, mutta näyttää siltä, että osa ottaa myös lomaa koronaviruksesta, Kalmarin läänissä työskentelevä tartuntalääkäri Per-Åke Jarnheimer Olsson kommentoi Expressenille.

Tarunnat eivät ole lähteneet vielä nousuun

Uumajan yliopistollisen sairaalan teho-osastolla anestesiologian ja tehohoidon erikoislääkärinä työskentelevä Ritva Kiiski-Berggren kertoo MTV Uutisille, että uusien koronatartuntatapausten määrässä mitattuna Gotlannissa on ollut viime viikkojen aikana hyvin rauhallista.

Hän kuitenkin ymmärtää hyvin huolen siitä, että tauti alkaa jyllätä Gotlannissa ja Öölannissa.

– Gotlantihan on erityisesti tukholmalaisten keskuudessa suosittu kesänviettopaikka, ja Gotlannin tautitilanne on ollut ymmärtääkseni suurin piirtein yhtä rauhallinen tähän asti kuin mitä esimerkiksi täällä meilläkin Västerbottenissa on ollut, Ruotsin tehohoitorekisterillekin työskentelevä lääkäri kertoo.

– Kyllä ymmärrän hyvin sen, että jos ollaan nyt tiheästi siellä rannoilla ja ravintoloissa, ja Tukholmasta tullaan, jossa toki sitä tautia liikkuu paljon enemmän tällä hetkellä, niin paikalliset ovat huolissaan, että onnistutaanko niissä turvavälisäännöissä ja muissa suojaustoimenpiteissä.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja