MTV Uutisten kirjeenvaihtaja Tukholmassa: Ruotsinsuomalaiset eivät uskalla matkustaa Suomeen, vaikka heillä olisi kaksoiskansalaisuus

Sisärajavalvonta jatkuu Suomen ja Ruotsin välillä – kirjeenvaihtaja: Koronatilanne on huomattavasti helpottamassa täällä 2:13
Sisärajavalvonta jatkuu Suomen ja Ruotsin välillä.

Viimeisen vuorokauden aikana Ruotsissa on kuollut koronaan 35 ihmistä ja Suomen viranomaiset päättivät pitää vielä Suomen ja Ruotsin välisen rajan kiinni. 

MTV Uutisten kirjeenvaihtaja Jukka Lehto raportoi Tukholmasta, että Ruotsin tilanne on tällä hetkellä erinomainen, jos sitä vertaa esimerkiksi huhtikuuhun. Jos tilannetta verrataan vaikkapa Suomeen, tilanne näyttää tietenkin huonolta.

– Monet ministerit ovat täällä toistaneet sitä, että viikossa täällä tehdään 80 000 koronatestiä, mikä on paljon enemmän kuin monissa muissa maissa ja sen takia näitä löydöksiä tulee enemmän. Mutta koronatilanne on todellakin helpottamassa täällä, Lehto sanoi.

Hänen mukaansa ruotsinsuomalaiset eivät välttämättä uskalla koronan vuoksi matkustaa Suomeen, vaikka heillä olisikin kaksoiskansalaisuuden turvin siihen oikeus.

– Hyvin kiusallinen ja ikävä kesä monelle.

Lue myös:

    Uusimmat