Mainos

Galleristi Toikan menehtymisestä: "Hänen taiteensa ei ole kuollut"

0:32

Muotoilun merkkihahmo Oiva Toikka on kuollut. Galleristi Kaj Forsblom on vahvistanut tiedon Toikan kuolemasta.

Toikka tunnetaan erityisesti lasisista lintuteoksistaan, jotka hän suunnitteli Iittalalle. Toikan linnut koristavat yhtä ja toistakin kotia niin Suomessa kuin maailmalla.

Toikalla oli kevääksi sovittuna näyttely Galerie Forsblomissa Helsingissä. Näyttelyn avajaispäivä on ajoitettu tälle viikolle.

–  Hänen taiteensa ei ole kuollut. Taiteilijoissa on se hieno puoli, että heidän työnsä jatkaa elämäänsä. Toikka teki aivan uskomattoman taitelijauran, Forsblom luonnehtii.

Englantilainen taidehistorioitsija Jack Dawson on arvioinut, että Toikkaa tuntui ajavan eteenpäin vapaa ja riehakas mielikuvitus, joka ei piitannut sen enempää rajoista ja vaaroista kuin esteettisestä johdonmukaisuudestakaan.

–  Luonto on minulle loputon inspiraation lähde, ja lasi luonnollisena materiaalina sen parhaita tulkkeja, Toikka linjasi.

Toikan mielestä linnun sulavat muodot soveltuvat hyvin lasille. Lasissa on hänen mukaansa samaa hohtoa kuin lintujen höyhenpeitteessä, ja lasin väriskaala on yhtä mielikuvituksellinen kuin lintujen.

 

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja