Galantiini: Murekkeella täytetty lintu-, porsas- tai lammasrulla, joka tarjoillaan kylmänä ja viipaloituna.
Galette: Ranskalainen litteä kakku. Galetteksi kutsutaan myös laivakorppua, joita merimiehet muinoin matkoillaan söivät.
Gambas: Suuria katkarapuja.
Garbanzopapu,kikherne,kahviherne: Papukasvi, jota viljellään Välimeren maissa. Saatavana kuivattuna tai tölkkisäilykkeenä.
Garnityyri: Varsinaisen ruoan kanssa tarjottavat lisäkkeet.
Gazpacho: Kylmä kasviskeitto, jossa on mm. sipulia, tomaattia ja kurkkua.
Gelatiini: Liivate, joka on eläinkunnasta saatava hyydyttävä aine. Sitä käytetään mm. vasikanlihahyytelöiden ja vanukkaiden valmistuksessa. Saatavana sekä jauheena että lehtinä.
Gelee: Kirkas hyytelö.
Gemelli: Kierrepasta, joka näyttää siltä kuin kaksi spaghettia olisivat kiertyneet toistensa ympärille. Gemelli (ital.) tarkoittaa kaksosia.
Glaseerata: Ruoka tai valmis leivonnainen kiillotetaan esim. liemellä.
Gluteeni: jyvän ytimen valkuaisaine (proteiini). Määrä vaikuttaa jauhojen sitkoisuuteen eli leivontaominaisuuksiin.
Glögi: Kuumana tarjottava mausteinen valko-, punaviini tai marjamehujuoma.
Gnocchi: Pastatyyppi. Valmistetaan monella tavalla: perunasta, maissista tai vehnäjauhoista. Sukkulamaisia kuoren puolikkaita. Taikinaan lisätään joskus esim. juustoa tai pinaattia.
Gorgonzola: Italiasta, Lombardiasta kotoisin oleva pehmeä sinihomejuusto, jonka seuraksi sopivat esim. piparkakut ja glögi.
Graavata: Ks. tuoresuolata.
Gratinoida: Kuorruttaa ruoka esim.juustolla ja laittaa uuniin jolloin ruoan pinta saa kauniin värin.
Griljeerata: Jo kypsennetyn ruoka-aineen nopea ruskistaminen, esimerkiksi joulukinkun.
Grillata: Kypsennys säteilylämmön avulla tai lihan/kalan kypsentäminen ilman rasvaa ritilän päällä tai vartaassa.
Guacamole: Avokadosta tehty tahna/kastike, jota käytetään lisukkeena meksikolaisessa ruoassa.
Gulassi: Unkarilainen lihakeitto- tai muhennos, jossa tomaatteja, sipulia, perunoita ja mausteena mm. paprikaa ja valkosipulia.