Fysioterapeutti varoittaa: Tuttu vatsalihasliike voi pilata seksielämäsi

Jos selittämätön yhdyntäkipu vaivaa, kannattaa katse kääntää treenirutiineihin, erityisesti vatsalihasliikkeisiin.

Kuuluvatko vatsarutistukset päivittäisiin treenirutiineihisi? Vaikka tämä lihaskuntoliike on tehokas, sillä voi olla negatiivisia vaikutuksia seksielämääsi. Rutistukset voivat nimittäin rasittaa lantionpohjanlihaksia aiheuttaen yhdyntäkipua.

Fysioterapeutti Karla Wente kertoo, ettei koskaan määrää naisasiakkailleen vatsarutistuksia. Jos nainen, jolla on jo ennestään vahvat lantionpohjan lihakset, tekee vatsarutistuksia, nämä "seksilihakset" kiristyvät entisestään. Tämä voi puolestaan tehdä yhdynnästä vaikeaa, jopa tuskallista.

Tämä johtuu pääasiassa siitä, että vatsalihakset ovat suorassa yhteydessä lantionpohjanlihaksiin.

Lankuta ja hengitä syvään

Tämä ei suinkaan tarkoita sitä, että sinun tulisi luopua vatsalihasliikkeiden teosta kokonaan. Wente suosittelee vatsarutistusten sijaan muita vatsalihasliikkeitä, kuten lankutusta, joka kehittää tehokkaasti sekä syvää poikittaista vatsalihasta että lantionpohjaa.

Nainen kehottaakin kaikkia kokeilemaan tämän neutraalin vatsalihasliikkeen eri variaatioita monipuolisen treenin aikaansaamiseksi. 

Jos et halua luopua vatsarutistuksista, kiinnitä huomiota niiden suorittamiseen. Wenten mukaan vatsarutistuksia tehdessä on tärkeää kiinnittää huomiota hengitykseen. Hengityksen pidättäminen on naisen mukaan tyypillisin virhe, jonka ihmiset liikettä suorittaessaan tekevät.

Seuraavat variaatiot tuovat vaihtelua treeneihisi. 


Lähde: Marie Claire 

Lue myös:

    Uusimmat