Mainos

Fujiwo Ishimoton juhlakokoelma

Tekstiili- ja keramiikkataiteilija Fujiwo Ishimoton ensimmäiset painokangasmallit tulivat markkinoille 30 vuotta sitten. Merkkivuoden kunniaksi Marimekossa on koottu juhlakokoelma, joka tuo hienosti esiin Ishimoton taituruuden eri tyylien ja tekniikoiden hallitsijana.

Monipuoliseen kokoelmaan sisältyy herkkiä maalauksellisia kuvioita, pehmeitä maisemallisia aiheita, voimakkaita kuvioita sekä luontoa imitoivia kuoseja. Ukkospilvi, Lähde, Lehmus ja muut kokoelman kankaat vievät ajatukset Suomen suveen, sateeseen ja paisteeseen.

Väreiltään kokoelma jakautuu kolmeen ryhmään: graafisiin mustavalkoisiin malleihin, iloisen kirkkaisiin väriyhdistelmiin sekä rauhallisiin ja vaaleisiin sävyihin. Suunnilleen puolet kokoelman kankaista on pellavaa ja puolet puuvillaa.

Maija Isolan jäljillä

Fujiwo Ishimoto aloitti vakituisena suunnittelijana Marimekossa vuonna 1974. Ishimoto näki Tokiossa Maija Isolan 60-luvulla suunnittelemia kankaita. Rohkeista kuoseista vaikuttunut suunnittelija päätti tulla Suomeen selvittämään, mistä Marimekossa ja suomalaisessa muotoilussa oikein oli kysymys.

Ishimoton painokangasmallit ovat yhdistelmä yksinkertaisuutta ja hienostuneisuutta, askeettisuutta, keveyttä ja dynaamisuutta. Marimekossa toimiva Ishimoto on tuottelias suunnittelija, jonka mallit ovat vuodesta toiseen pysyneet ostajien suosikkeina. Mallistot ovat monipuolisia vaihdellen voimakaskuvioisista, värikkäistä kankaista herkkiin ja hillittyihin kuoseihin.

MTV3-VM (20.3.2006)
Kuvat: Marimekko

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.