Fred osti golfkentän ja muutti sen eläköityneiden hevosten hoitokeskukseksi – tulijoita odottaa raaka ranking

Mies osti golfkentän ja muutti sen eläkeläishevosten hoitokeskukseksi mutta kiistää tilan olevan hyväntekeväisyyttä 1:07
Näin upeissa maisemissa hevoset saavat viettää eläkeläispäiviään Kansasissa.

Pala maata Kansasissa Yhdysvalloissa oli aikoinaan golffareiden keidas, mutta nykyisin se toimii levon ja rauhan tyyssijana hevosille.

– Me ostimme tämän palan maata vain siksi, koska se oli mielenkiintoinen tontti, Fred Snow kertoo. Hän on hevosten kuntoutuskeskuksen Lake Georgia Suen omistaja. Hänen mukaansa hevosia kuntouttava toiminta ei perustu hyväntekeväisyydelle.

– Me emme ole edes mikään liiketoiminta. Tänne vain saapuu erilaisia ihmisiä hevosharrastuksensa takia, mies toteaa.

Hyvää paikka kuitenkin tekee. Ihmisten hevosharrastus auttaa vanhoja hevosia kuntoutumaan.

– Monet näistä keskuksen hevosista ovat huonossa kunnossa ja se usein johtuu siitä, että niillä ei ole ratsastettu jopa 15 vuoteen, Fred kertoo.

Hän osti vanhan golfkentän seitsemän vuotta sitten. Toimintaa pyöritetään nykyisin pääsääntöisesti vapaaehtoisten voimin. Hevosia hoitavat ihmiset, jotka rakastavat hevosia ja haluavat antaa niille uuden elämän.

– Vapaaehtoisia on kaikenikäisiä, yhdeksänvuotiaista aina 90 vuotiaisiin, Fred kertoo.

Hän pitää vapaaehtoisia pelkkänä hyvänä asiana. Kaikki voittavat: harrastajat, itse tilan omistaja ja hevoset.

Vaikeita päätöksiä

Viime vuonna keskukselle tuotiin 52 hevosta, mutta vain viisi sai pysyvän kodin.

– Suurin osa hevosista, joita meille tarjotaan menevät huutokaupattavaksi ja sen kautta sellaisille tiloille, joihin kuolemaantuomittuja hevosia kootaan, Fred kertoo. Sellaisilta tiloilta hevoset kuskataan esimerkiksi Meksikoon, missä ne teurastetaan.

Ajatus on Fredille vaikea käsitellä. Pyyntöjä pelastaa jokin tietty hevonen tulee jatkuvasti ja Fred ei koskaan kieltäydy suoraan. Hän antaa jokaiselle hevoselle mahdollisuuden. Toisille hänen keskuksensa on paikka viettää eläkepäiviä, mutta toisille hevosille tila toimii kuntoutuskeskuksena. Kuntoutumisen jälkeen niillä on mahdollisuus löytää uusi koti ja toinen mahdollisuus elämään.

– Saan sellaisista tarinoista todellisia onnistumisen tunteita. Helpotus on myös suuri hevosen kannalta, Fred kertoo.

Lähde: CNN

Lue myös:

    Uusimmat