Fordin kansanauto uudistui isosti – tässä on puhtaalta pöydältä suunniteltu Focus

0:53

Ford on esitellyt uuden, omien sanojensa mukaan täysin puhtaalta pöydältä suunnitellun Focuksen. Euroopassa Focusta on myyty vuodesta 1998 lähtien jo lähes seitsemän miljoonaa kappaletta.

Uusi Focus saapuu Eurooppaan muun muassa ylellisen Vignale-varustelun sekä crossover-mallin voimin. Luonnollisesti tarjolla on myös perinteinen viisiovinen hatchback ja suomalaisten suosima farmarivariantti.

Pidentynyt akseliväli mahdollistaa aiempaa väljemmät sisätilat. Takapenkkiläisten polville on Fordin mukaan jopa viisi senttiä enemmän tilaa kuin edeltävässä mallissa. Takakontti on suunniteltu koiranomistajat mielessä, sillä sinne on nyt aiempaa helpompaa saada sopimaan kuljetushäkki.

Focus pitää sisällään Fordin kehittyneintä teknologiaa muun muassa kuljettajaa avustavien järjestelmien saralla. Mukautuvan vakionopeussäätimen lisäksi kuljettajaa hemmotellaan esimerkiksi liikennemerkkien tunnistusjärjestelmällä, edistyneellä pysäköintiavustimella ja tuulilasin heijastusnäytöllä. Mukautuvien ajovalojen kamera osaa lukea tiemerkintöjä etäältä, joten tuikut voidaan kääntää osoittamaan kurvin suuntaan jo ennen kuin kuljettaja on kääntänyt rattia.

Uusi kahdeksanlovinen automaattivaihteisto yhdistettynä EcoBoost- ja EcoBlue-moottoreihin auttaa Fordin mukaan säästämään jopa 10 prosenttia aiempaa enemmän polttoainetta. Tarjolla ovat 1,0- ja 1,5-litraiset bensiinimoottorit sekä sekä 1,5- ja 2,0-litraiset dieselit.

Focus valmistetaan Saarlouisin-tehtaalla Saksassa. Suomeen ensimmäiset yksilöt saapuvat kesällä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja