Finnairin henkilöstölomautukset jatkuvat ainakin ensi kevääseen saakka: "Kun lentäminen ei ole sataprosenttista, niin silloin kaikille ei myöskään työtä ole"

Finnair jättää lentämättä moniin maakuntakaupunkeihin ainakin kesän ajan 2:08
Finnairin ilmoitus jättää lentämättä moniin maakuntakaupunkeihin vähintään kesän ajan on herättänyt laajalti keskustelua.

Finnair jatkaa lomautuksiaan osittain ainakin ensi vuoden kevääseen saakka, lentoyhtiöstä kerrotaan. Koko Suomen henkilöstöä eli 6 100 työntekijää koskevat yt-neuvottelut ovat päättyneet, ja lomautuksista tehdään päätöksiä lähiviikkoina.

Finnairin mediasuhteiden johtajan Päivyt Tallqvistin mukaan perusperiaatteet on jo viestitty henkilöstölle. Yhtiö ei palaa normaaleihin liikennemääriin ainakaan ennen maaliskuun 2021 loppua.

– Kun lentäminen ei ole sataprosenttista, niin silloin kaikille ei myöskään työtä ole, Tallqvist sanoo.

Finnairilta arvioidaan, että yhtiö lentää heinäkuussa noin 30 prosenttia normaalista lentomäärästä. Vuoden lopulla lentoliikenteen uskotaan palautuneen 70-prosenttisesti.

– Mennään määräaikaisilla lomautuksilla, ja jossain vaiheessa siirrytään toistaiseksi voimassaoleviin lomautuksiin. Eri henkilöstöryhmillä nämä lomautukset toteutetaan vähän eri tavalla, sillä kaikki perustuu tarjolla olevan työn määrään ja työn tarpeisiin, Tallqvist kertoo.

– Työn määrä lisääntyy asteittain, kun lentomatkustus vähitellen elpyy.

Yhtiö julkaisi eilen toukokuun matkustusmääränsä. Matkustajia oli 98 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin.

Lomautusten jatkumisesta uutisoi aiemmin Yle.

Lue myös:

    Uusimmat