Finnairilla oli toukokuussa 97,9 prosenttia vähemmän matkustajia kuin vuotta aiemmin – huhtikuuhun verrattuna kuitenkin selvää kasvua

Koronapandemia näkyi selvästi Finnairin liikenneluvuissa toukokuussa.

Finnair kertoo tiedotteessa, että sen matkustajamäärät kuitenkin kasvoivat ja pelkkää rahtia kuljettavien lentojen määrä yli kaksikertaistui huhtikuusta.

Matkustajamäärät putosivat todella rajusti vuoden takaisesta. Toukokuussa 2020 Finnair kuljetti 26 700 matkustaa, mikä on 97,9 prosenttia vähemmän kuin toukokuussa 2019.

Huhtikuuhun verrattuna nousua matkustajamääriin on kuitenkin jo tullut 65 prosenttia.

Kokonaiskapasiteetti tarjotuilla henkilökilometreillä mitattuna laski toukokuussa 97,7 prosenttia vertailukaudesta. Liikenne myydyillä henkilökilometreillä mitattuna laski 99,1 prosenttia.

– COVID-19-pandemiasta aiheutuneet huomattavat kapasiteettivähennykset heikensivät yhä kaikkia matkustajaliitännäisiä liikennelukuja merkittävästi, mikä näkyi erityisesti Aasian ja Pohjois-Amerikan osalta, koska niihin ei lennetty yhtään reittiliikennettä toukokuussa, tiedotteessa kerrotaan.

Finnairin matkustajamäärät laskivat vuodentakaisesta Aasian- ja Pohjois-Amerikan-liikenteessä 100,0 prosenttia, Euroopan-liikenteessä 97,7 prosenttia ja kotimaanliikenteessä 96,2 prosenttia.

Lue myös:

    Uusimmat