Finnair reagoi matkustusrajoitusten purkuun – viisinkertaistaa lentojensa määrän heinäkuussa

Mistä maasta voi matkustaa ilman karanteenia ja mistä ei? Katso kattava tietopaketti 3:47
Mistä maasta voi matkustaa ilman karanteenia ja mistä ei? Katso kattava tietopaketti videolta!

Finnairilla otettiin hallituksen eiliset matkusturajoitusten höllentämiset avosylin vastaan.

– Finnair on noin viisinkertaistanut lentämisen määrää heinäkuulle, kun määrää verrataan touko- tai kesäkuuhun. Tämä tarkoittaa 80 yksisuuntaista päivittäin operoitavaa lentoa, eli noin 2500 lentoa heinäkuussa, kertoo Finnairin myyntijohtaja Mikko Turtiainen MTV Uutisille.

Hallitus päätti myös sallia työmatkaliikenteen ja muun välttämättömän liikenteen vastaavin rajoituksin kuin EU:n sisärajoilla muun muassa Japanista, Thaimaasta ja Kiinasta. 

– Aasian matkustus ylipäätään on äärimmäisen tärkeää. Toivon että saataisiin myös jatkossa hyviä uutisia liittyen rajoituksiin. Euroopan verkosto on myös tärkeä Finnairille, sillä kuljetamme matkustajia Helsingin läpi Eurooppaan tai Aasiaan. 

Vaikka matkailualalla eletään vielä hiljaista aikaa, suomalaiset ovat alkaneet ostaa matkoja erityisesti Baltian maihin ja Kreikkaan. 

– Sydäntä lämmittää, että pikku hiljaa myydään ensimmäiset tilauslennot Kreikkaan Rhodokselle ja Kreetalle, sanoo Tjäreborgin tuotepäällikkö Jessica Virtanen.

– Puhutaan turvallisesta matkustamisesta ja turvallisuuteen panostamisesta, mitä kaikki matkailualan toimijat haluavat. Matkailuun liittyy aina turvallisuusriskejä ja myös tartuntatautiriskiä, mutta matkailualan toimijat haluavat sitä riskiä pienentää, kertoo Ikaalisten matkatoimiston toimitusjohtaja Esa Talonen.

Finnair uskoo tilanteen parantuvan ensi keväänä

Finnair kuljetti 96 prosenttia vähemmän matkustajia kesäkuussa verrattuna viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon. Yhtiössä arvioidaan että tilanne alkaa normalisoitua ensi keväänä. 

Koronaepidemia näkyy Finnairin lennoilla korostettuina turvallisuustoimina. Kaikkien yli 7-vuotiaiden matkustajien täytyy käyttää kasvomaskeja lennoilla.

Jotta ruuhkaa ei syntyisi lentokoneissa, matkustajat sekä nousevat että poistuvat koneesta tietyssä järjestyksessä. Siivousta on myös tehostettu, ja turvavyönsolkia, käsinojia, tarjottimia sekä istuinpaikkojen pöytiä puhdistetaan joka lennon jälkeen.

Lue myös:

    Uusimmat