Mainos

Finnair maailmanlaajuiseen lentoallianssiin

Toistakymmentä lentoyhtiötä on aloittamassa maailmanlaajuisen yhteistyön. Mukana on myös Finnair. Sunday Telegraph -lehden mukaan British Airways ja American Airlines yhdistävät voimiaan yhdeksän muun lentoyhtiön kanssa.

Lentoyhtiöt aikovat aloittaa maailmanlaajuisen yhteistyöhön parantaakseen kilpailuasemiaan. Uudesta yhteistyöstä on tarkoitus kertoa tarkemmin Lontoossa tänään pidettävässä lehdistötilaisuudessa. Sunday Telegraphin mukaan lentoyhtiöt muodostavat Link-nimisen allianssin, joka ryhtyy kilpailemaan United Airlinesin ja Lufthansan johtaman Star-allianssin kanssa.

Uuteen yhteistyöhön tulevat BA:n, AA:n ja Finnairin lisäksi mukaan Qantas, Canadian Airlines, Cathay Pacific, Japan Airlines, Iberia, Maersk, GB Airways ja American West. Finnair on jo ennestään harjoittanut yhteistyötä Bristish Airwaysin kanssa.

Maailman toiseksi suurin lentoyhtiö American Airlines ja kahdeksanneksi suurin British Airways ovat kesäkuusta 1996 lähtien yrittäneet saada ehdotetun markkinointi- ja aikatauluyhteistyönsä hyväksytyksi. EU:n komissio on hyväksynyt suunnitelmat alustavasti sillä ehdolla, että yhtiöt luopuvat 267 lähdöstä ja laskusta Lontoon Heathrowin ja Gatwickin lentokentillä. Komission on määrä tehdä lopullinen päätös asiasta lähiviikkoina. Yhdysvalloissa uusi yhteistyö vaatii vielä kuljetusministeriön siunauksen.
(MTV3-STT-AFP)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.