FIA kieltää F1-kuskien poliittiset kannanotot

Formula ykkösissä on viime vuosina nähty useita otsikoihin nousseita poliittisia kannanottoja kuljettajilta. Nyt Kansainvälinen autoliitto FIA on päivittänyt sääntöjään asian suhteen, ja jatkossa ilman FIA:n lupaa tehdyt "poliittiset, uskonnolliset tai henkilökohtaiset" kannanotot ovat kiellettyjä niin formula- kuin muiltakin kuskeilta autourheilussa.

Asiasta kertoi Autosport-sivusto tiistaina.

Seitsenkertainen F1-maailmanmestari Lewis Hamilton on ollut kantaa ottamisen eturintamassa. Kenties kuuluisin tapaus oli vuoden 2020 Toscanan GP:ssä, kun Hamilton esiintyi palkintopallilla paidassa, jossa luki: "Pidättäkää poliisit, jotka ampuivat Breonna Taylorin".

Hamilton viittasi aiemmin samana vuonna Yhdysvalloissa tapahtuneeseen mustaihoisen Taylorin ampumiseen tämän nukkuessa kotonaan.

Tapauksen myötä FIA käski kuljettajia esiintymään palkintopallilla ja kisan jälkeissä media-aktiviteeteissa vain ylös asti napitetuissa ajopuvuissa.

Viime vuosina myös saksalaissuuruus Sebastian Vettel kiinnitti vaatetuksellaan ja ajokypärätekstein huomiota niin ympäristöasioihin kuin poliittisiin kysymyksiin.

Lue myös:

    Uusimmat