Mainos

F1

F1

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Ferrarilta tunnustus: F1-auton suunnittelu on saattanut mennä pieleen – "Olemme hitaita joka ainoassa mutkassa"

4:02
Videolla C Moren studion kannanottoja Ferrarin tilanteen.

Ferrarin tallijohto myöntää, että tiimin täksi vuodeksi suunnittelema auto on saattanut epäonnistua. Espanjan F1-kisasta odotettiin vastauksia moniin kysymyksiin, ja Ferrarin kohdalla tämä tarkoittaa valitettavasti auton todellisen iskukyvyn paljastumista varsin vajavaiseksi.

Barcelonan radalla vahvasti testeissä esiintynyt Ferrari palasi neljän kisan jälkeen samalle näyttämölle ja koki musertavan tappion vielä talvella rauhallisesti edenneelle Mercedekselle. Sebastian Vettel oli neljäs ja Charles Leclerc viides Mercedesten viedessä jälleen kaksoisvoiton.

Tallipomo Mattia Binotto kertoo Ferrarin tekevän parhaillaan perusteellisempaa selvitystä siitä, missä talli ottaa niin pahasti takkiin, mutta jotain johtopäätöksiä voidaan jo vetää.

– Häviämme paljon mutkissa, emme vain viimeisellä sektorilla, vaan olemme hitaita joka ainoassa mutkassa, Binotto sanoo F1.comin mukaan.

– Aliohjausta on aika paljon. Johtuuko se vain downforcesta vai onko siinä muutakin? Sitä meidän täytyy analysoida ja selvittää.

Binotto kuitenkin tunnustaa, että kyse voi yhtä hyvin olla auton konseptissa, jossa Ferrari on mennyt vikaan. Ferrari valitsi kauteen erilaisen lähestymistavan kuin Mercedes, joka luottaa aerodynaamisen pidon eli downforcen luomiseen, kun taas Ferrarilla on pyritty pienentämään ilmanvastusta.

2:31
Mattia Binotton kommentit Ferrarin tilanteesta ennen Espanjan kisaa.

Tällaisen virheen korjaaminen vie kuukausia, mikä on Ferrarin kannalta aivan liian pitkä aika mestaruustaisteluun pääsemiseksi. Binotto on silti optimistinen.

– En usko, että se olisi mikään katastrofi kehittymiseen tarvittavaan aikaan nähden. Olen monesti sanonut, että meillä on nuori tiimi ja olemme oppimisvaiheessa, Binotto vakuuttaa.

– Jos (vika) on konseptin suunnittelussa, niin se tietysti riippuu siitä, millainen se on, mutta uskon, että voimme vaikuttaa joihinkin asioihin tällä kaudella.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja