Ferrari-pomolta mystistä vihjailua, siirtyykö panostus nopeasti jo ensi vuoden autoon? – "Jos ero on vieläkin liian iso"

F1-sarja kokee suuren mullistuksen vuonna 2021 voimaan astuvien sääntömuutoksien myötä. Ferrari-pomo Mattia Binotto vihjailee, että talli saattaa aloittaa uuden menopelinsä suunnittelun jo hyvin aikaisessa vaiheessa, jos tämän kauden suorituskyky ei ole tarpeeksi hyvä.

Ferrari hivuttautui viime kaudella jälleen askeleen lähemmäksi F1-ratoja lähivuosien ajan hallinnutta Mercedestä. Pian alkava kausi tuo mukanaan kuitenkin uudet menopelit ja tallien väliset voimasuhteet.

F1-säännöt muuttuvat jälleen suuresti alkavan kauden päätteeksi, kun sarjaan mukaan astuu kulukatto ja myös autojen ulkonäkö ja aerodynamiikka muuttuvat. Kauden aikana jää nähtäväksi, miten tallit panostavat tämän kauden kehitystyöhön, vai jyskyttääkö takaraivossa ja kauden 2021 muutokset.

– Kuinka paljon vuoden 2020 panostus vaikuttaa ensi vuoden projektiin? Se on hyvä pointti. Minusta meidän on keksittävä kompromissi. Olemme kauden alussa, eikä koko kautta voi itsessään vaarantaa, Binotto toteaa Motorsportin mukaan.

Ferrari-pomo painottaa italialaistallin panostavan täysillä pian alkavaan kauteen, kunnes se ei ole enää kannattavaa.

– Kauden alussa painamme hommia niin paljon kuin mahdollista, koska meidän täytyy ymmärtää autoa ja sen heikkouksia. Toivottavasti ne ovat asioita, jotka saamme käsiteltyä nopeasti, Binotto sanoo.

Jos tallin suorituskyky ei riitä haastamaan Mercedestä ja muita kärkitalleja, saattaa mieli kuitenkin vielä muuttua.

– Jos toteamme muutaman kilpailun jälkeen, että ero (Mercedekseen) on silti vieläkin liian iso, se on asia, joka on otettava huomioon, Binotto vihjailee.

Binotto ei kuitenkaan halua mennä vielä asioiden edelle, sillä uusi kausi ei ole edes vielä alkanut.

– Mutta olemme aikaisessa vaiheessa. On vielä asioita, joita voimme tehdä auton eteen. Tällä hetkellä meidän pitäisi pysyä suunnitelmassamme. 

Lue myös:

    Uusimmat