Unohda sähköhevoset: Tämä supermaasturi vie nollasta sataan 3,3 sekunnissa pelkän polttomoottorin voimin

Aston Martin DBX707 tarjoaa tolkuttomasti tehoa ilman sähköä 0:36
Aston Martin DBX707 on yksi maailman suorituskykyisimmistä katumaastureista. Valmistajan mukaan kyseessä on luokkansa tehokkain auto.

Perinteikäs brittiläinen urheiluautovalmistaja Aston Martin on esitellyt nimeä DBX707 tottelevan supermaasturin, jonka se toivoo kosiskelevan ostajia niin Lamborghinin kuin Ferrarinkin leiristä.

Tavallisellakaan DBX:llä ei tarvinnut murehtia muun liikenteen jalkoihin jäämisestä, mutta maksimaalista suorituskykyä etsivälle on nyt tarjolla ihan tehdaskutiteltu versio. Auton kehityksessä on epäilemättä hyödynnetty F1-radoilta kertyneitä oppeja, sillä DBX on F1-sarjan virallinen lääkintäauto.

Aston Martin tituleeraa uutta DBX707-katumaasturiaan maailman tehokkaimmaksi luksus-SUV:ksi, vaikka se ei pärjääkään nollasta sataan -kiihdytyksessä esimerkiksi Tesla Model X:lle.

Tosin tähän kohtaan Aston Martin varmaan haluaisi huomautettavan, ettei "vain" runsaan sadan tonnin Tesla ole samalla tapaa luksusauto kuin perinteikkään urheiluautovalmistajan tuorein taidonnäyte.

Ei sähköistä tehoa

Nimensä mukaisesti 707 hevosvoimaa tuottavaa erikois-DBX:ää tullaan valmistamaan 4 000 kappaletta vuodessa. Auton tärkeimmiksi markkina-alueiksi on nimetty Yhdysvallat ja Kiina, mutta kaupan odotetaan käyvän Euroopassakin.

DBX707:n konepellin alta löytyy 4,0-litrainen kaksoisahdettu V8, josta otetaan irti kiitettävän hevosvoimalukeman lisäksi myös vaikuttava 900 newtonmetrin maksimivääntö. Nollasta sataan autolla ehditään 3,3 sekunnissa, ja huippunopeus on 310 kilometriä tunnissa.

Brittivalmistaja ylistää auton ajo-ominaisuuksia ja yrittää vetää mattoa kilpailijoiden alta kutsumalla uutuuttaan "sapeliksi lekojen joukossa".

Aston Martin DBX707:n kovimmat kilpailijat ovat Lamborghini Urus sekä näillä näkymin vielä tänä vuonna esiteltävä Ferrari Purosangue.

Auton tuotanto käynnistyy vuoden ensimmäisellä neljänneksellä, toimitukset toisella. Auton hintaa ei ole vielä kerrottu, mutta koska tavallisenkin DBX:n hinnat lähtevät esimerkiksi Saksassa hieman alle 200 000 eurosta.

Formula ykkösten uusi turva-auto tulee Aston Martinilta 0:47
KATSO MYÖS: Tältä näyttävät Aston Martinit F1-sarjan turva- ja lääkintäautoina.

Lähde: Aston Martin

Lue myös:

    Uusimmat