Fernando Alonso kertoo "ettei oikeastaan" tehnyt temppuja muille: "En olisi päässyt mutkasta"

Kilpakumppanin mukaan tahallisesti muiden aika-ajon Azerbaidzhanissa pilannut Fernando Alonso vastasi kylmänviileästi häntä kohtaan esitettyihin syytöksiin.

Alonso sai Williams-kuski Alexander Albonin vihat päälleen ajamalla Bakun katuradan ulosmenoalueelle köröteltyään ensin hidasta vauhtia tämän edessä aika-ajon ensimmäisen osion ratkaisuvaiheessa.

Tilanne vei Albonilta nopean kierroksen ja aiheutti keltaiset liput radan loppupuolelle. Albon oli varma, että jatkopaikassa kiinni ollut Alonso teki tempauksen tahallaan.

– Tuon jätkän pitää saada rangaistus. Tämä on naurettavaa. Hän teki sitä koko kierroksen ajan. Hän ajoi tahallaan hiljaa. Oli niin ilmiselvää, miten hän meni ulos radalta, Albon sähisi tiimiradiossa.

Alonsoa ei kuitenkaan otettu edes tuomariston tutkintaan tapauksen johdosta. Häneltä kysyttiin aika-ajon jälkeen, tekikö hän tahallaan temppuja muille.

– En oikeastaan, Alonso totesi viileästi.

– Näimme mielestämme, että se mutka oli aika-ajon läpi erittäin haastava. Jarrutin myöhään, enkä olisi päässyt mutkasta, joten päätin mennä ulosmenoväylälle, Alpine-kuski selvitti.

Albon oli vielä aika-ajon jälkeenkin vakuuttunut teon tahallisuudesta. Alonso oli lopulta aika-ajon kymmenes Albonin jäätyä 17:nneksi. Williamsin kuljettajan mukaan ongelma on kuitenkin järjestelmässä, jossa keltaisten lippujen aiheuttamisesta ei rangaista kuskeja.

– En ole vihainen Fernandolle. Hän on fiksu kaveri ja pelaa hyvin systeemin mukaan, Albon kommentoi RaceFans-sivuston mukaan.

Lue myös:

    Uusimmat