Felix säästi kahvisadon, Henriette raivoaa Meksikossa

Keski-Amerikkaa riepotellut Felix-hirmumyrsky on laantunut ykkösluokan myrskyksi. Meksikossa riehuu puolestaan hirmumyrsky Henriette.

Jo 21 ihmistä on löydetty kuolleena Nicaraguassa riehuneen hirmumyrsky Felixin jäljiltä. Uhrien määrä saattaa nousta vielä, sillä kaksisataa ihmistä on viranomaisten mukaan edelleen kateissa. Loukkaantuneita on parisenkymmentä.

Kahvinviljelijät sen sijaan saattoivat huokaista helpotuksesta, sillä kahvisato niin Nicaraguassa kuin sen naapurimaassa Hondurasissakin säästyi suurilta tuhoilta.

Yhdysvaltain kansallisen hurrikaanikeskuksen mukaan Felix heikkeni jo aamulla niin, että se oli enää ykkösluokan myrsky eli heikoin hurrikaanien luokitteluasteikolla. Siirtyessään Hondurasiin myrsky heikkeni edelleen trooppiseksi myrskyksi.

Iskiessään Nicaraguan rannikolle Felix raivosi viitosluokan eli kaikkein voimakkaimpana hurrikaanina.

Meksikossa puolestaan raivoaa hirmumyrsky Henriette. Tuhannet Baja Californian niemimaan asukkaat olivat tänään ilman sähköä. Los Cabosin turistikeskus niemimaan eteläkärjessä oli täysin eristyksissä tulvien ja maanvyöryjen katkaistua tiet.

Henriette oli illansuussa matkalla kohti Sonoran osavaltiota Meksikon länsirannikolla.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Lue myös:

    Uusimmat