Fazerilla taas uudet muutosneuvottelut

Eilen Fazer kertoi aloittavansa myymäläleipomoliiketoiminnan muutosneuvottelut, jotka voivat johtaa enintään 96 työsuhteen päättymiseen.

Fazer Leipomot aloittaa jälleen muutosneuvottelut. Ne voivat johtaa enintään 54 työsuhteen päättymiseen. Muutosneuvottelujen piirissä on yhteensä yli 200 Lahden leipomon työntekijää ja osa toimihenkilöistä.

Muutosneuvotteluiden syynä on se, että Fazer suunnittelee uuden energiatehokkaan leipälinjan rakentamista Lahden leipomolle. Samalla Lahdessa olevien tuotantolinjojen määrä vähenisi.

Mahdolliset vähennykset on tarkoitus tehdä vaiheittain vuosina 2023–2025. Neuvotteluiden piirissä eivät ole ylemmät toimihenkilöt eivätkä Lahden Gluteenittoman leipomon henkilökunta.

Fazer kertoo tiedotteessa, että se yrittää pitää irtisanomiset mahdollisimman vähäisinä ja yhtiön tavoitteena on tarjota mahdollisimman monelle irtisanomisen vaihtoehtona muuta työtä tai löytää työntekijälle sopiva rooli tulevaisuudessa.

Viimeksi eilen yhtiö tiedotti, että Fazer Leipomot Suomi aloittaa myymäläleipomoliiketoimintaa koskevat muutosneuvottelut, jotka voivat johtaa enintään 96 työsuhteen päättymiseen.

Yhteensä näiden neuvotteluiden piirissä on 660 myymäläleipomoliiketoiminnan organisaatioon kuuluvaa henkilöä.

Fazer kertoo, että toteutuessaan myymäläleipomoliiketoimintaan suunnitellut muutokset voivat johtaa työtehtävien lakkaamiseen, muuttumiseen tai uusien työtehtävien syntymiseen. Yhtiön mukaan neuvottelut voivat johtaa työsuhteiden päättymiseen, jos työnantaja ja -tekijä eivät pääse sopimukseen uudesta työsopimuksesta ja sen ehdoista.

Juttua korjattu 15.3 kello 15.42: Lisätty tieto, että muutosneuvottelujen piiriin kuuluu myös osa toimihenkilöistä. Aiemmin oli, että toimihenkilöt eivät olleet neuvottelujen piirissä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja