Facebookin emoyhtiön Metan tulos laski viimeisimmällä vuosineljänneksellä ja osakkeet putosivat

Mikä on metaversumi? Toimittaja lähti asiantuntijan kanssa matkalle virtuaalimaailmaan, josta kuhistaan 5:21

Yhtiön osakkeet putosivat noin 20 prosenttia tuloksen julkistamisen jälkeen.

Facebookin emoyhtiö Meta raportoi tuloksensa pudonneen loka–joulukuussa 10,3 miljardiin dollariin eli noin 9,1 miljardiin euroon. Tulos ei ylittänyt ennusteita, ja sen julkistamisen jälkeen teknologiayhtiön osakkeet putosivat noin 20 prosenttia jälkipörssissä.

Vuotta aiemmin vastaavalla ajanjaksolla yhtiö teki voittoa 11,2 miljardia dollaria eli noin 9,9 miljardia euroa.

Yhtiön liikevaihto viimeisimmällä vuosineljänneksellä nousi 33,7 miljardiin dollariin, kun vuotta aiemmin se oli noin 28 miljardia dollaria.

Kaikkiaan somejätti kasvatti viime vuonna tulostaan 35 prosenttia ja liikevaihtoaan 37 prosenttia edeltävästä vuodesta.

Kyseessä oli Metan ensimmäinen tulosjulkistus nimenmuutoksen jälkeen. Aiemmin Facebook-nimellä toiminut yhtiö otti käyttöön Meta-nimen lokakuussa. Taustalla on yhtiön aikomus keskittyä jatkossa virtuaaliseen ja lisättyyn todellisuuteen, jota kutsutaan metaversumiksi.

Loppuvuodesta somejätti oli myös kriisin keskellä, kun yhtiön entinen työntekijä Frances Haugen vuoti julkisuuteen tietoja ja asiakirjoja yhtiön sisäisistä käytännöistä. Haugenin tietojen mukaan yritys laittaa tuotot käyttäjiensä turvallisuuden edelle.

Metan sosiaalisen median alustojen ja viestintäpalveluiden käyttäjämäärä on kuitenkin jatkanut kasvuaan maltillisesti. Vuoden loppuun mennessä 2,8 miljardia ihmistä käytti jotain yhtiön alustoista vähintään kerran päivässä ja 3,6 miljardia ihmistä vähintään kerran kuukaudessa. Meta omistaa Facebookin lisäksi Instagramin, Whatsappin ja Messengerin.

Lue myös:

    Uusimmat